Quantcast

Panevėžio gyvūnų prieglaudai uždrausta priimti gyvūnus


2011-11-05
DMN inf.
Panevėžio gyvūnų prieglaudai uždrausta priimti gyvūnus

Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi patikrinimą Panevėžio gyvūnų globos draugijos gyvūnų prieglaudoje ir siekdama išvengti galimo infekcinių ligų plitimo, laikinai uždraudė čia priimti gyvūnus.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai inspektoriai patikrinimo metu nustatė eilę gyvūnų sveikatingumo ir gerovės reikalavimų pažeidimų. Gyvūnų gyvybės vagonėlyje kliniškai nesveiki gyvūnai laikomi kartu su sveikaisiais, sergantys gyvūnai negydomi,  drauge laikomi skirtingų, tarpusavyje nesugyvenančių rūšių gyvūnai. Patikrinimo metu nustatyta, kad ne visi prieglaudoje esantys gyvūnai vakcinuojami nuo pasiutligės, trūksta dezinfekavimo priemonių, patalpos nevalomos ir nedezinfekuojamos, todėl yra tikimybė prieglaudoje plisti gyvūnų užkrečiamosioms ligoms. Gyvūnų vagonėlyje nepakankama ventiliacija, netvarkingai vykdoma gyvūnų apskaita ir registracija, nėra galimybių nustatyti, kas nutiko gyvūnui, jam patekus į prieglaudą. Be to, prieglaudoje neregistruojami gyvūnų gaišimo atvejai, neanalizuojamos gaišimo priežastys.

Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė gyvūnų priėmimą į prieglaudą. Panevėžio Gyvūnų globos draugijai nurodyta atlikti patalpų valymą ir dezinfekavimą, gyvūnų priėmimą į prieglaudą bus leista atnaujinti tik pašalinus patikrinimo metu nustatytus trūkumus.