Quantcast

Ministras D.Jankauskas aukojo ir kvietė košės


2011-11-05
Darius Sėlenis
Ministras D.Jankauskas aukojo ir kvietė košės

Šeštadienio pavakarę Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas Kačerginėje, rašytojo Prano Mašioto pasakų parke nepasiturinčiai gyvenančių žmonių maitinimui paaukojo 200 litų, kvietė prisidėti prie renkamų lėšų ir pasivaišinti Šaulių koše.

Ši socialinė iniciatyva – labdaringo projekto „Kviečiu į svečius“ baigiamasis akordas. Šio projekto metu žmonės buvo raginami pasikviesti į svečius artimuosius, draugus, kolegas, juos pasivaišinti ir paprašyti paaukoti nepasiturinčiųjų maitinimui.

"Nesitikėjome, kad dėl darbų užimtas ministras ras laiko šiai iniciatyvai. O jis ir puikią vietą pasiūlė, ir

pakvietė pasivaišinti kareiviška koše „, – šypsojosi “Maisto banko" vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Ministras D.Jankauskas į jo ir „Maisto banko“ organizuojamą socialinę iniciatyvą nevėlavo nei minutės. Kartu buvo jo žmona Audra bei dukra Elzė.

„Tokios akcijos visiems primena, kad tarp mūsų yra žmonių, kuriems turime padėti. Negalime matyti tik save, – be pompastikos kalbėjo tremtinių šeimoje gimęs ministras D.Jankauskas. – Mes būsime stiprūs kaip valstybė, kai žmonės jausis vienas kitam reikalingi ir galės susilaukti pagalbos sunkiu metu.“

Netrukus kelioms dešimtims žmonių buvo surengta trumpa ekskursija po kadaise prestižiniu Lietuvos kurortu tituluojamą Kačerginę, pušyną, Mašiotynę bei vietą, kur kelis metus gyveno kitas žinomas lietuvių rašytojas – Vincas Mykolaitis Putinas.

„Ši vieta turi puikią aurą, o tokioje tyroje bei gražioje aplinkoje geriausia bendrauti tokiomis temomis“, – klausiamas, kodėl pasirinko Kačerginę, teigė nekart čia lankęsis ministras D.Jankauskas.

Šaulių virtos grikių košės su morkomis ir svogūnais bei karštos arbatos užteko 50 žmonių. Maistą nešiojo ir ministro dukra, ir žmona.

„Žinau iš turistinių žygių, jaunystės, kad košės valgymas visada suvienija žmones“, – prisipažino D.Jankauskas.

„Pastaruoju metu JAV paplito posakis, kad nepadoru yra mirti turtingam. Bene pusę iš 72 šios šalies milijardierių dabartinio sunkmečio metu labdarai paaukojo pusę savo turto“, – pastebėjo susitikime dalyvavęs žinomas rašytojas ir žurnalistas Algimantas Čekuolis, kuris palinkėjo, kad taip pasielgtų ir mūsų šalies turtingiausieji.

Spalio 16 dieną, Pasaulinę maisto dieną, prasidėjusio labdaringo projekto „Kviesk į svečius“ metu įvyko apie 70 socialinių iniciatyvių: iš viso buvo paaukota apie 15 tūkst. litų.

Prano Mašioto pasakų parke buvo perduoti dar 884 litai: 200 litų prisidėjo ministras D.Jankauskas.

Paskaičiuota, kad 1 litas finasinės paramos leidžia organizuoti paramos už 14 litų arba už 1 paaukotą litą galima pamaitinti 8 žmones.