Quantcast

E.Zuroffas: Baltijos šalys nori nukreipti dėmesį nuo savo nusikaltimų


2009-07-13
BNS inf.
E.Zuroffas: Baltijos šalys nori nukreipti dėmesį nuo savo nusikaltimų

Simono Wiesenthalio biuro Jeruzalėje direktorius Efraimas Zuroffas pareiškė, kad Baltijos šalys savo kalbomis apie Molotovo - Ribbentropo paktą ir komunizmo nusikaltimus nori nukreipti dėmesį nuo savo nusikaltimų.

E.Zuroffas rašė sekmadienį laikraštyje „Jerusalem Post", kad rugpjūčio 23-čioji buvo paskelbta nacizmo ir komunizmo aukų atminimo diena pirmiausia Estijos, Latvijos ir Lietuvos pastangomis.

„Kai Europos Sąjungai, JAV, Izraeliui ir gyvenantiems po visą pasaulį žydams nepavyko priversti Baltijos šalių paisyti savo Holokausto nusikaltimų, Baltijos šalių vyriausybės pradėjo komunizmo prilyginimo nacizmui kampaniją", - rašo E.Zuroffas.

Pasak jo, Baltijos šalyse Holokausto nusikaltimų tyrimas ir nusikaltėlių nacių teismai visiškai žlugo.

„Baltijos šalyse ten įvykdytais Holokausto nusikaltimais kaltinami tik vokiečiai ir austrai, vietos okupacijos muziejai ignoruoja Holokausto temą", - pažymėjo E.Zuroffas.
Pasak jo, keista, jog Baltijos šalių vadovai be paliovos kartoja mantrą, kad komunizmo nusikaltimai prilygsta genocidui.

„Aš niekada nepamiršiu dešimtojo dešimtmečio pradžioje įvykusio susitikimo su Lietuvos valstybės vadovu Vytautu Landsbergiu, kuris atsakydamas į mano siūlymą ištirti Holokaustą, parodė man knygą apie masinius lietuvių trėmimus į Sibirą ir pasakė: „Štai mūsų Holokaustas", - pasakojo E.Zuroffas.

Pasak jo, komunistų nusikaltimų aukų pripažinimą galima suprasti, bet visiškai nepriimtini išpuoliai prieš unikalų Holokausto statusą.

„Galbūt tuo sunku patikėti, bet gali būti, kad po kelerių metų Europoje nebebus minima Holokausto aukų atminimo diena. Vietoj to europiečiai minės SSRS ir nacistinės Vokietijos nepuolimo sutarties sudarymo metines - rugpjūčio 23-ąją - nacizmo ir komunizmo aukų atminimo dieną", - sakė E.Zuroffas.