Quantcast

A.Sekmokas turėtų likti Vyriausybėje


2009-07-13
Stasys Gudavičius
A.Sekmokas turėtų likti Vyriausybėje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neturi esminių priekaištų energetikos ministrui Arvydui Sekmokui, todėl tikėtina, kad jis tęs darbą atnaujintoje Andriaus Kubiliaus koalicinėje Vyriausybėje.

Pirmadienį D.Grybauskaitė susitiko su A.Sekmoku aptarti svarbiausių energetikos iššūkių. „Įvyko konstruktyvus pokalbis. Kaip ir dėl kitų ministrų Prezidentė apsispręs tuomet, kai susipažins su ministerijų vadovų ir Vyriausybės veikla, susitiks su premjeru. Tačiau apskritai valstybės vadovė esminių pastabų energetikos ministrui neturi“, - sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Anot jo, D.Grybauskaitė ir toliau laikosi principinės nuostatos, kad turi būti išformuota prieštaringai vertinama energetikos bendrovė „Leo LT“. Susitikime su energetikos ministru Prezidentė paragino Vyriausybę rasti teisėtą ir deramą formą, kaip kuo greičiau tai padaryti.

A.Sekmokas pakartojo matąs „Leo LT“ kaip problemą šalies energetikai, kaip monopoliją, kuri be kita ko neatitinka Europos Sąjungos reikalavimų dėl elektros energijos gamybos, tiekimo ir paskirstymo atskyrimo.

Tačiau energetikos ministras negalėjo atsakyti, ar tikrai pavyks išformuoti „Leo LT“. Jis pareiškė tikįs, kad tokia galimybė atsiras Seime priėmus Vyriausybės parengtus įvairių įstatymų projektus. „Bet nei aš, nei Prezidentė nesame teisininkai, todėl iš teisinės pusės negaliu komentuoti tų įstatymų priėmimo. Mes su Prezidente aptarėme politinį šio reikalo aspektą“, - pabrėžė A.Sekmokas.