Quantcast

Grožio konkursas „Mis Pasaulis“ grįžta į savo gimtąją Angliją


2011-11-05
BNS inf.
Grožio konkursas „Mis Pasaulis“ grįžta į savo gimtąją Angliją

Tviskantis grožio konkursas "Mis Pasaulis" (Miss World) sekmadienį grįš į savo gimtinę Didžiąją Britaniją per šio konkurso 60-asias metines; jo televizijos transliaciją, kaip prognozuojama, stebės apie 1 mlrd. žiūrovų visame pasaulyje.

Konkurse šiemet dalyvaus rekordiškai daug grožio karalienių iš 122 šalių - pradedant Albanija, baigiant Zimbabve. Tuo tarpu televizijos transliacija bus tiesiogiai transliuojama daugiau nei 150 šalių.

Pretendentės praėjusias dvi savaites keliavo po visą Britaniją, keldamos jaudulį prieš finalą, kuris sekmadienio vakarą vyks parodų centre „Earls Court Two“ Londono vakariniame rajone. Visi bilietai į šį renginį jau išpirkti.

Šiame konkurse grožis visada būdavo svarbiausias, tačiau taip pat daug dėmesio skiriama pretendenčių protui, sugebėjimams ir labdaringai veiklai.

Šiemet daugiau nei pusė dalyvių yra auštųjų mokyklų studentės,moka bent tris kalbas, ketvirtadalis jau turi aukštąjį išsilavinimą.

„Kiekviena graži moteris privalo turėti tikslą. Savo gyvenimą leiskite turiningai“, - „Mis Pasaulis“ pirmininkė Julia Morley (Džulija Morli) sakė konkurso dalyvėms, kelionės po Didžiąją Britaniją pradžioje.

Dalyvės aplankė Škotiją, kur pamatė golfo aikštyną „Gleneagles“, Stirlingo ir Edinburgo pilis. Jos taip pat išbandė savo jėgas tradicinėse Kalniečių žaidynėse, taip pat ir rąsto metimo rungtį.

Kita stotele tapo Kembridžo universitetas, kur gražuolės dalyvavo debatuose apie socialinę atsakomybę ir dalyvavo luotų lenktynėse Kamo upėje.

Londone jos plaukė kruiziniu laivu Temzės upe į Grinvičą, buvo išvažiavusios į ekskursiją po Britanijos sostinę autobusu atviru viršumi, apžiūrėjo Tauerio pilį ir kėlėsi apžvalgos ratu „London Eye“.

Finalininkės jau dalyvavo penkiose atrankose, kurios padės išrinkti nugalėtojas pagrindinėse kategorijose: „Mis Paplūdimys“, „Mis Manekenė“, „Mis Talentas“, „Mis Sportas“ ir „Mis Pasaulis“. Dalyvės taip pat galės pristatyti savo labdaros projektus.

Prieš paskelbiant nugalėtojas, finale bus parodyti filmuoti vaizdai iš anksčiau dvi savaites vykusių renginių. Be to, gražuolės atliks savo šalių nacionalinius šokius, dalyvaus talentų šou finale ir galutiniame parade.

Organizatoriai stengiasi pabrėžti, kad šiam konkursui sukako jau 60 metų, o finalo renginyje taip pat pasirodys ankstesnės „Mis Pasaulis“ nugalėtojos.