Quantcast

Birutė Petrikytė: bankrotas – ne mirtis


2011-11-05
DMN inf.
Birutė Petrikytė: bankrotas – ne mirtis

Laidoje “Gyvenimo spalvos” – trys visiškai skirtingos istorijos. Apie svajonę, tapusią gyvenimo būdu,  dramatišką kunigo meilės istoriją ir sunkumus, kurių vienam ištverti būtų neįmanoma. 

Birutė Petrikytė sako, kad fizinis bankrotas - ne mirtis, svarbiausiai nebankrutuoti dvasiškai. "Ir ne turtas yra svarbiausias gyvenime, o žmogus, su kuriuo gali išgyventi sunkumus“. Tačiau šį kartą –ji kalbės ne apie verslą ir ne apie muziką. Dainininkė atvirai papasakos apie savo dukros susitikimą su tėvu. Jų bendrų bruožų – niekaip nepaneigsi.  
Pakeisti vieną profesiją kita – įprasta, tačiau mesti kunigystę - iššūkis. „Nesu kaltas, kad myliu“ – sako kunigas Edmundas Atkočiūnas. Ar pavyko jam išsaugoti darną su bažnyčia, pasipriešinus celibatui?

Jei pasaulyje būtų tokia profesija - keliautojas, tai vilnietis Rimvydas Širvinskas drąsiai galėtų juo vadintis. Kelionės šiam jaunam žmogui yra tapusios ir gyvenimo būdu, ir didžiausia aistra, ir pragyenimo šaltiniu. Iki savo pirmosios kelionės į Rygą jaunuolis svajojo tapti… burtininku. Ir tam ilgai ruošėsi.