Nemažai Kiolno gyventojų visai nesidžiaugia dėl gausybės kebabų kepėjų, kurie įsikūrė šiame Vokietijos mieste. Problema – dūmai, kurie kiekvieną dieną virsta iš tokių maitinimo įstaigų kaminų, praneša LNK.
Klaipėdiečiai beveik nesinaudoja prie Malūno tvenkinio pastatytomis kepsninėmis. Jeigu per šią vasarą susidomėjimas jomis neišaugs, veikiausiai jas teks nukelti. Kur kitur jos galėtų atsidurti, kol kas nežinia.
Vakarais, o galbūt savaitgalį savo balkone čirškinate mėsą, dešreles ar daržoves, lojantį augintinį uždarote terasoje, nors gyvenate daugiabutyje? Už šias ir kitas veiklas gresia baudos, kurios gali siekti net ir 1000 eurų, praneša LNK.
Namų terasa ar balkonas šiltuoju metų laiku tampa oaze, kurioje malonu atsipalaiduoti ir leisti laiką su draugais. Čia galima mėgautis gaiviais vasaros vakarais ar pasislėpti nuo saulės kaitros.
Ilgiausią metų dieną ir trumpiausią metų naktį švenčiamos Joninės. Šią šventę įprasta paminėti gamtoje – deginti laužus, ieškoti paparčio žiedo, kepti patiekalus ant grilio, laiką leisti šeimos ir draugų būryje. Vis dėlto, kad nuotaikos nesugadintų pamiršti daiktai, ekspertai dalijasi patarimais, kaip susiruošti Joninių šventei.
Šilumos išsiilgę klaipėdiečiai jau žvalgosi, kur galėtų iškylauti. Kepamos mėsos ar dešrelių kvapas mieste kol kas reiškia, kad nepaisoma taisyklių, nes Klaipėdoje, pajūryje ar prie Dangės tokios iškylos kategoriškai draudžiamos.
Nors šių metų vasara geru oru nelepino, lietuviai vis tiek noriai leisdavo laiką gamtoje, gamindavo maistą ant grilių bei kepsninių. Grilio ekspertai negaili pagyrų tobulėjančiai kepimo ant žarijų kultūrai mūsų šalyje, na o griliui skirtos produkcijos gamintojai bei pardavėjai dalinasi augančių pardavimų statistika.