Pėžaičių bendruomenė savaitgalį sukvietė rajono gyventojus, kaimynus ir draugus į Bulvių šventę, kur buvo išvirta šimtai cepelinų, skambėjo muzika, vyko rungtys.
Šią savaitę kauniečius, mėgstančius apsipirkti turguje, nudžiugino sumažėjusios kai kurių daržovių ir uogų kainos. Per kelias dienas labiausiai atpigo šilauogės.
Birželis kvepia braškėmis. Tačiau tai ne vienintelės šviežio derliaus dovanos, kuriomis verta pasimėgauti iki soties šį mėnesį. Į savo mitybą naudinga įtraukti šias penkias lietuviškas gėrybės. Nors dauguma jų puikiai pažįstamos, tačiau dar nematyti receptai padės atrasti naujus jų skonius.
Nemalonų tvaiką skleidžiančios šviežios bulvės nustebino klaipėdietį, kuris tikino jų pirkęs ir iš ūkininkų, ir parduotuvėje. Bulvės dvokė net išvirtos. Tačiau maisto kokybės kontrolieriai skundų dėl nekokybiškų bulvių kol kas nesulaukė, bet skųstasi dėl arbūzų.
Besibaigianti vasara nudžiugino ženkliai sumažėjusiomis kai kurių uogų, vaisių ir daržovių kainomis. Trečiadienį Kaune esančioje „Dainavos“ turgavietėje itin pigiai kainavo agurkai, pomidorai ir šilauogės.
Per pastaruosius kelis mėnesius iš visų maisto produktų nebrango tik bulvės. Tačiau ūkininkai perspėja, kad ir jų kaina kils, mat šiemet dalį derliaus sunaikino liūtys. Negana to, kainų specialistai pastebi, kad lietuviškų bulvių galime ir pritrūkti, praneša LNK.
Nukentėję nuo kaitros pernai bulvių augintojai šiuos metus vadina dar blogesniais – ilgas ir šaltas pavasaris trukdė kaltis daigams, o dabar laukuose bulvės ne noksta, o pūva vagose tyvuliuojančiame vandenyje. Todėl bulvių derlius planuojamas ir mažesnis, ir blogesnės kokybės.
Brangsta ir brangs. Tokius žodžius dabar girdime, kai kalba pakrypsta apie prekių ir paslaugų kainas. Vis dėlto pasitaiko ir malonių išimčių – kai kas atpinga.
Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams.