Quantcast

Žmogų pražudęs J. Radzevičius sulaukė dar vienos teismo malonės

  • Teksto dydis:

Renginių vedėjas Jonas Radzevičius, kuris prieš porą metų buvo nuteistas lygtine bausme už žmogaus mirtimi pasibaigusią avariją, nebebus prižiūrimas probacijos pareigūnų. Konstatuota, kad nuteistasis naujų pažeidimų nepadarė ir vykdė jam skirtus įpareigojimus.

2015 metų sausį Vilniaus miesto apylinkės teismas J.Radzevičiui skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau ją sumažino trečdaliu iki trejų metų ir aštuonių mėnesių, o bausmės vykdymą atidėjo trejiems metams. Tokia bausmė reiškė, kad jei J.Radzevičius per šį laiką nenusikals, laisvės atėmimo jis išvengs.

Antradienį tas pats Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino Vilniaus probacijos skyriaus teikimą dėl probuojamojo J.Radzevičiaus priežiūros nutraukimo prieš terminą.

Kaip pranešė teismas, teikime nurodoma, kad Vilniaus probacijos skyrius J.Radzevičiaus elgesį kontroliuoja nuo 2015 metų kovo 3 dienos. Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu teismo paskirtą įpareigojimą būti namuose nuo 00.00 val. iki 6 val. vykdo, apie išvykimus už Vilniaus miesto ribų praneša, neužfiksuota faktų, kad vartoja psichiką veikiančias medžiagas ir vairuoja transporto priemonę, dirba pagal individualios veiklos vykdymo pažymą, duomenų apie patraukimą baudžiamojon atsakomybėn nėra, administracinių nusižengimų neįvykdė. 

Teismas atsižvelgė į atliktos probacijos laiką (J.Radzevičius faktiškai yra atlikęs tris ketvirtadalius probacijos termino), nustatytą žemą nusikalstamo elgesio riziką, probuojamojo elgesį bausmės vykdymo atidėjimo metu, į tai, kad jis nepažeidė probacijos sąlygų. 

„Teismas mano, kad probacijos tikslai gali būti pasiekti ir be tolimesnės probuojamojo priežiūros, todėl teikimą tenkintino ir probuojamojo J. Radzevičiaus priežiūrą nutraukė prieš terminą“, – rašoma teismo pranešime.

Teismas pažymi, kad J.Radzevičiui paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – nevairuoti transporto priemonės – lieka galioti. 

2015 metų liepos 4 dieną Vilniaus centre esančioje Upės gatvėje J.Radzevičiaus  vairuojamas automobilis kliudė ir sunkiai sužalojo 67 metų vyrą, kuris netrukus ligoninėje mirė.

Po avarijos J.Radzevičiui  buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,53 promilės. 

Ikiteisminį tyrimą atlikę Vilniaus kelių policijos valdybos pareigūnai nustatė, kad J.Radzevičius, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesulėtino greičio ir nesustojo prieš ją. Įvažiavęs į pėsčiųjų perėją, J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis partrenkė ir sužalojo į perėją žengusį vyrą. Jis nuo patirtų kūno sužalojimų mirė ligoninėje.

Baudžiamasis kodeksas tam, kuris vairavo transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir pažeidė kelių eismo saugumo taisykles, dėl ko įvyko eismo įvykis ir jo metu žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: Jonas Radzevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

mr

mr portretas
tai kokio velnio jo nepasodino?? sumkus girtumo laipsnis+pesciuju pereja, ir lieka sausas!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių