Quantcast

Vokiečių aviganis padėjo surasti 42 tūkst. litų vertės cigarečių kontrabandą

  • Teksto dydis:

Vokiečių aviganis Rolfas pasienyje su Baltarusija, Vilniaus rajone, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams padėjo surasti 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vėliau naktį pėdsakais šuo sekė 3 kilometrus, kol buvo sulaikyti du, įtariama, su šiuo kontrabandiniu kroviniu susiję vilniečiai. Sprukdami nuo pasieniečių jie permirko ir išsipurvino, o vienas pametė batą.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus rajono Tvankiškių kaimo prieigose VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pastebėjo automobilį, judantį Lietuvos sienos link. Apie įtartiną transporto priemonę informacija buvo perduota Lavoriškių bei Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiams.

Į šią vietą kartu su kinologu atvyko ir vokiečių aviganis Rolfas. Netoli sienos keturkojui buvo duota komanda surasti pėdsakus ir jais sekti. Rolfui ši užduotis nebuvo sudėtinga. Pėdsakus jis užuodė greitai ir netrukus jais jau vedė pareigūnus įtariamų pažeidėjų pasišalinimo kryptimi.

Po neilgos paieškos keturkojis pareigūnus atvedė į vietą, nuo sienos esančią maždaug už 300 metrų. Čia gulėjo į juodą polietileną suvyniotos dėžės, kuriose buvo 6 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokesčius, viršija 42 tūkst. litų.

Paieška čia nesibaigė, nes Rolfas tamsoje įtariamųjų pėdsakais nuvedė toliau. Iš viso šuo sekė dar apie 3 kilometrus iki Petruliškių kaimo prieigų. Čia paskui Rolfą skubėję pasieniečiai sulaikė, įtariama, su kontrabandiniais rūkalais susijusius ir nuo VSAT pareigūnų pasprukti bandžiusius 21-erių ir 22-ejų vilniečius. Abu vyrai buvo kiaurai permirkę ir purvini, vienas iš jų buvo pametęs batą.

Maždaug tuo pat metu kita VSAT pareigūnų grupė aptiko vietą, kur, įtariama, iš Baltarusijos į Lietuvą buvo atgabentos cigaretės. Čia ant specialios kontrolinės juostos buvo palikti avalynės pėdsakų fragmentai.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytus vilniečius pasieniečiai uždarė į areštinę.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsaviganis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių