Quantcast

Vilniuje nuteisti nelegalų iš Afganistano gabentojai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė nelegalų iš Afganistano gabenimo per Lietuvos valstybės sieną organizatorius.

Visagine gyvenantis Kirgizijos pilietis Shavkatjonas Ibragimovas (Šaukadžonas Ibragimovas) nuteistas kalėti septynerius metus, o vilnietė Regina Volodina pataisos namuose praleis pusantrų metų.

Pasak teismo, dar keturi asmenys - Valentina Rybina, Konstantinas Šipulinas, Jevgenijus Guselnikovas ir Aleksandras Zubkovas - nubausti laisvės apribojimu dvejų metų laikotarpiui, jie įpareigoti naktimis būti namuose.

Š.Ibragimovui už piniginį atlygį talkino R.Volodina - ji surado butą afganistaniečiams paslėpti. Ji taip pat padėjo nelegalus gabenti per valstybės sieną iš Lietuvos į Lenkiją.

2011 metų rugpjūčio 16-osios naktį Šalčininkų rajone keturi Afganistano piliečiai neteisėtai parėjo Lietuvos sieną.

Š.Ibragimovas sutarė su K.Šipulinu, jog šis už 1 tūkst. eurų atlygį užsieniečius nugabens į Vokietiją. Rugpjūčio 19-osios naktį vyras į savo automobilį susodino keturis afganistaniečius ir vežė juos Lenkijos link, tačiau Kalvarijos savivaldybės teritorijoje, juos sulaikė sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, rugpjūčio 26-osios naktį Šalčininkų rajone valstybės sieną iš Baltarusijos neteisėtai perėjo dar keturi afganistaniečiai.

Š.Ibragimovas bei R.Volodina gavo nurodymą kuriam laikui juos paslėpti bei surasti vairuotoją, kuris nelegalus nuvežtų į Vokietiją. Tuo tarpu V.Rybina sutiko už 50 litų atlygį laikinai priglausti užsieniečius savo bute Vilniuje.

Taksi automobiliu nelegalai iš Gariūnų turgavietės buvo nugabenti į konspiracinį butą Naujamiesčio rajone, Vilniuje, ir jame užtruko iki vėlumos. Su J.Guselnikovu buvo sutarta, kad šis už 800 eurų Afganistano piliečius nuveš į Vokietiją.

Tą pačią naktį atvykęs prie nelegalų prieglobsčiu tapusio buto J.Guselnikovas susodino juos į automobilį ir pajudėjo Lenkijos link. Tačiau kelionės tikslo nepasiekė -– rugpjūčio 27-osios naktį apie 23.30 val. automobilį Lazdijų rajone sulaikė Lietuvos pasienio pareigūnai.

Vienam iš sulaikytų afganistaniečių savavališkai pasišalinus iš pabėgėlių centro, rugsėjo 9-osios naktį Š.Ibragimovas už 300 eurų sutarė su A.Zubkovu, jog tas nors vieną bėglį nuveš į Vokietiją. A.Zubkovas iš Vilniaus geležinkelio stoties nelegalą neteisėtai nugabeno į Lenkiją, kur rugsėjo 10-osios vakare ties Augustavu juos sulaikė šios šalies pasieniečiai.

Kaltinamųjų parodymus teismas vertino kaip savarankišką įrodymų šaltinį, gretindamas juos su kitais byloje esančiais ir ištirtais įrodymais - liudytojų parodymais, rašytiniais įrodymais, duomenimis, gautais atlikus slaptą pokalbių kontrolę.

"Išnagrinėti įrodymai patvirtina, kad kaltinamieji padarė nusikalstamas veikas teismo nustatytomis aplinkybėmis" - rašoma paskelbtame Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje.

Kirgizijos pilietybę turintis, Visagine gyvenantis 39 metų Š Ibragimovas prieš dešimt metų Lietuvoje nuteistas už tyčinį nužudymą. Jis savo kaltę nelegalų gabenimo byloje neigė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga-

vanga- portretas
Niekaip nesupratau ka tas banditas-nusikaltelis ne Lietuvos pilietis vis dar veike Lietuvoje, kodel jis nebuvo deportuotas is karto po nuzudymo. Gal Kryzevicius zino, koks "pulinys " jo ofise tam padejo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių