Quantcast

Vilnietis už pusbrolio nužudymą nuteistas 14 metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

72-ejų metų vilnietis už pusbrolio nužudymą praėjusią savaitę nuteistas kalėti 14 metų, pirmadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Praėjusių metų birželį viename Visagino daugiabutyje kaimynai rado negyvą buto šeimininką, ant kurio kūno matėsi daugybė sužalojimų. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis buvo mušamas ir badomas peiliu.

Dėl nužudymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresnioji tyrėja Ingrida Mindriukova. Tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Jau tą patį vakarą Vilniuje, savo bute policijos pareigūnai sulaikė nužudytojo pusbrolį E. B. Vyrui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme E. B. neigė nužudęs savo giminaitį, pas kurį pastarąsias porą dienų svečiavosi. Jis tvirtino, kad rytą atsibudęs po išgertuvių pusbrolio buto virtuvėje rado kruviną negyvą vyrą. Nesupratęs, kad tai buto šeimininko kūnas, jis išvažiavo namo į Vilnių.

Panevėžio apygardos teismas E. B. pripažino kaltu dėl tyčinio, itin žiauraus nužudymo. Jam skirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė, kokios prašė ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi prokurorė J. Sabaliauskienė.

J. Sabaliauskienės teigimu, nusikaltimas greičiausiai buvo įvykdytas per giminaičių išgertuves kilus konfliktui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių