Quantcast

Vilnietis pripažintas kaltu dėl sovietų nusikaltimų Lietuvai neigimo

Vilniaus apylinkės teismas sostinės gyventoją pripažino kaltu dėl buvusios Sovietų Sąjungos padarytų nusikaltimų Lietuvos Respublikai, jos gyventojams viešo neigimo.

Tyrimo duomenimis, 1939 metais gimęs nuteistasis P. M. užgauliu ir įžeidžiančiu būdu, viešai pritardamas Rusijos žurnalistės G. Sapožnikovos knygos „Kas ką išdavė“ turiniui, neigė 1990-1991 m. agresiją prieš Lietuvos Respubliką vykdžiusių ar joje dalyvavusių asmenų labai sunkius ir sunkius nusikaltimus Lietuvai ir jos gyventojams.

P. M., būdamas vienos Lietuvos bendrovės direktoriumi, 2016 m. pabaigoje išvertė į lietuvių kalbą minėtą knygą, pavadindamas ją „Išdavystė kaina“. Šios knygos lietuviško leidimo įžangoje „Leidėjų žodis“, kuri pasirašyta nuteistojo P. M. vardu, pritariama G. Sapožnikovos knygoje esantiems teiginiams. Joje tikslingai ir nuosekliai, užgaulingai ir įžeidžiančiai, žeminant Sausio 13-osios įvykius, Medininkų žudynes, jų aukas, teigiama, kad 1991 m. sausio 13 d. prie televizijos bokšto budėję civiliai žmonės žuvo ne nuo sovietinės armijos panaudotų ginklų, bet nuo pačių lietuvių rankų.

2017 m. pradžioje P. M. vadovaujamos bendrovės vardu sudarė sutartį su viena Lietuvos spaustuve dėl minėtos knygos išleidimo. Jis iš asmeninių lėšų įsigijo 530 egz. šios knygos egzempliorių lietuvių kalba, kurias platino per Lietuvos bibliotekas, asmenims.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Nuosprendis gali būtų skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žinant kaip pas mus veržės kunigai su ugnimi ir krauju - BŪTINA dabar bausti visus nešiojančius kryželius ar vaikščiojančius į bažnyčią.

Praeivis

Praeivis portretas
Su 23 vasario vyrukai :) Gera knyga. Teko skaityt.

Anonimas

Anonimas portretas
Klausyk tu kacapo išpera pats važiuok greičiau i savo kacapyna
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių