Quantcast

Vilniečiui užsidirbti nepavyko: gaus baudą ir gali netekti BMW

  • Teksto dydis:

Gintaro Žagunio užkardos pareigūnams Šalčininkų rajone įkliuvo automobiliu „BMW 530“ kontrabandinius rūkalus gabenęs vilnietis. Jam gresia tūkstantinė bauda ir mašinos konfiskavimas.

Penktadienį VSAT Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardos pareigūnai tikrino iš vadinamosios Dieveniškių kilpos Šalčininkų link vykusį automobilį „BMW 530“ lietuviškais numeriais. Šis pasienio su Baltarusija ruožu Šalčininkų rajone einantis kelias Dieveniškės – Šalčininkai yra vienintelis, kuriuo galima įvažiuoti ir išvažiuoti iš Dieveniškių kilpos, supamos Baltarusijos teritorijos.

Prie vairo sėdėjęs 26 metų Vilniaus gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus, tačiau tikrinimą vykdę pasieniečiai jau turėjo žinių, jog mašina gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Automobilį pasieniečiai apžiūrėjo G. Žagunio užkardoje. Paaiškėjo, kad jame išslapstytos cigaretės. „BMW 530“ slenksčiuose ir už galinių ratų esančiose kėbulo ertmėse VSAT pareigūnai aptiko 1580 pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk Superslims“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Automobilis ir cigaretės saugomi G. Žagunio užkardoje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Vairuotojui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti 2003 m. laidos „BMW 530“.

Po apklausos vilnietį pasieniečiai paleido.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių