Quantcast

Vilniaus policijoje pradėtas tyrimas dėl galimo pareigūnų kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus policijoje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl galimo pareigūnų kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

Informacijos apie galimą Vilniaus VPK kelių policijos patrulių kyšininkavimą sostinės VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai gavo antradienį. Įtarimai pareikšti penkerius metus dirbančiai vyriausiajai patrulei E.Č. ir 23-ejus metus policijoje tarnaujančiam R.K.

Pareigūnai įtariami tuo, kad liepos 29 dieną apie 11 val. Vilniuje, Paneriškių gatvėje, iš krovininio automobilio vairuotojo pareikalavo kyšio, kad šis nebūtų nubaustas už Baudžiamojo kodekso 130 str. pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą -nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimą iš įvykio vietos.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas Vilniaus kelių policijoje atliekamas dėl Kelių policijos valdybos 2-osios kuopos specialisto T.V. - jis įtariamas padėjęs išvengti administracinės atsakomybės Ukmergės gyventojui V.B., kuris viršijo greitį daugiau nei 50 km per valandą.

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: kyšispolicijatyrimasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių