Quantcast

Vilniaus apylinkės teismas turės grįžti prie R. Ačo bylos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį panaikino žemesnės instancijos teismo nutartį nutraukti privataus kaltinimo bylą, keltą Mišrios Seimo narių grupės nariui Remigijui Ačui dėl galimo įžeidimo.

Po galutinės ir neskundžiamos nutarties byla nagrinėjimui grįžta į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Procesas privataus kaltinimo byloje nutrauktas balandžio 2 dieną. Į teismą buvo kreipęsis Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Raseinių rajono susivienijimo pirmininkas Vytautas Bulotas. Jo advokatas pageidavo, kad teismas kreiptųsi į Seimą dėl tuometinio partijos "Tvarka ir teisingumas" nario neliečiamybės panaikinimo. Tačiau apylinkės teismas nusprendė, kad nebegali tęsti Seimo nariui iškeltos bylos ir ją nutraukė. Tada V.Bulotas parašė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui.

Byla išsirutuliojo po įvykių 2011 metais, kai tuometinis Raseinių rajono meras R.Ačas atvyko į Raseinių lopšelyje-darželyje "Liepaitė" vykusį darbuotojų susirinkimą, kai bandyta įkurti profesinę sąjungą. V.Buloto teigimu, meras bandė sutrukdyti profsąjungos veiklai ir pažeidė viešąją tvarką bei žmonių rimtį, išgąsdino vaikus.

Šalys į teismo posėdį pirmadienį atvykusios nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raseinietis

Raseinietis portretas
Ar susikalbėti negalima?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių