Quantcast

Vairuotojas išteisintas dėl motociklininko mirtimi pasibaigusios avarijos

Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl žūtimi pasibaigusios motociklininko avarijos išteisino automobilio vairuotoją, paskelbęs, kad motociklininkas mieste važiavo dideliu greičiu ir padarė šiurkštų pažeidimą.

Trečiadienį priimtu nuosprendžiu vilnietis 79 metų Eduardas Osipovas išteisintas dėl prieš trejus metus Šiaurės miestelyje įvykusios avarijos, kai žuvo jaunas motociklininkas Ignas T.

2015 metų rugpjūčio 11 dieną apie 15 val. iš Lakūnų gatvės į Žirmūnų gatvę įvažiavo E. Osipovo vairuojamas automobilis „Škoda Fabia“ ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu.

Prokuratūra vyrą kaltino, kad automobilio vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles, numatančias duoti kelią, ir sukėlė eismo įvykį – žuvo pagrindiniu keliu motociklu „Piaggo“ važiavęs vyras. Pirminiuose policijos pranešimuose nurodyta, kad žuvo motorolerio vairuotojas, tačiau vėliau po tyrimų, nustatyta, jog transporto priemonė pagal galingumą prilyginama motociklui.

Teisėjas Rolandas Bužinskas BNS sakė, kad ekspertai nustatė, jog motociklo vairuotojas važiavo 89,2 kilometro per valandą greičiu, nors leistinas greitis toje vietoje – 50 kilometrų per valandą.

„Automobilio vairuotojas negalėjo numatyti, kad motociklas važiuos tokiu dideliu greičiu“, – sakė teisėjas.

Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Vyro netekusi moteris žurnalistams sakė, kad blogiausiam sapne nesapnavo tokio teismo sprendimo.

E. Osipovas BNS teigė, kad prokuroras siūlė jį įkalinti aštuonerius metus, tačiau jis pats tikėjosi išteisinimo ir nuo pat tyrimo pradžios sakė tai, ką dabar paskelbė teismas. Garbaus amžiaus vairuotojas tvirtino važiavęs vos 5-6 kilometrų per valandą greičiu.

Kliūtį išvydęs motociklo vairuotojas bandė stabdyti ir nukrito nuo transporto priemonės prieš susidurdamas su „Škoda Fabia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auto vairuotojas

Auto vairuotojas portretas
Pirmiausiai reikia matyti keliu eismo pazeidimu eiliskuma- motociklininkas pirmas pazeide eismo taisykles, todel jis ir yra kaltas ir jokiu pateisinimu. Tai reiketu visur ir visada pabresti. Gal tada neskradytu mirtininkai. Jei saves negali, kiti neturetu buti kalti!!

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Turi buti visada kalti, kurie visyja grieti. Tai miestas , ne lenktyniu trasa. Teismo sprendimas tikrai geras!

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
KET TAISYKLĖS SAKO DUOTI KELIĄ.TAD NE SVARBU AR GREITIS,AR GIRTAS,BET DUOTI KELIĄ PRIVALU,O PRIEŠINGAI KALTAS.ČIA NE GREITIS,BET KYŠIAI IŠTEISINO KALTĄ ŠOFERĖLĮ.VIS MATOME,KADA PINIGAI UŽMIGDO LIETUVOS TEISĖSAUGOS TEMIDĘ.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių