Quantcast

Už sužalotus medžius teks pakloti tūkstantinę sumą

  • Teksto dydis:

Vykdydami statybos ir kitus lauko darbus bei gražindami aplinką nesužeiskime greta augančių medžių bei krūmų. Antraip – teks mokėti nemenką baudą ir dar didesnę žalą.

Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Širvintų rajono agentūros pareigūnai š. m. birželio 17 d. gavo pranešimą, kad J. Janonio g., Širvintose, rekonstruojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje sužaloti medžiai.

Pareigūnai nustatė, kad vykdant statybos darbus 60 cm gylyje nukirsta daugiau kaip pusė mažalapės liepos ir paprastojo kaštono šaknų. Sužalojus tokį kiekį šaknų neabejotina, kad pažeistos medžių gyvybinės funkcijos.

Įmonės darbų vadovui G. P. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 57 iki 202 eurų. Taip pat už nepataisomus medžių sužalojimus įmonei teks atlyginti žalą gamtai, kuri siekia 1207 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
AR MATET PRIES PORA METU PLIKAS AZUOLU SAKNIS, KAI TVARKE AZUOLYNO TAKUS? KAS BUVO NUBAUSTAS IR KIEK? SAKNYS STOVEJO PLIKOS NE VIENA SAVAITE!

skaitytojas

skaitytojas portretas
ir i kieno kisene tos baudos nuplaukia ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių