Quantcast

Už pabėgimą nuo policijos su pagrobta mašina – 25 parų areštas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį skyrė 25 paras arešto vyrui, kuris girtas su pagrobta mašina bėgo nuo policijos.

Bylos duomenimis, birželio 17-osios naktį, apie 3.30 val., vilnietis Aleksandras Bitiukovas nereguliuojamoje žiedinėje Keramikų gatvės sankryžoje vairavo automobilį „Volkswagen Jetta“ neturėdamas teisės vairuoti, kai ši teisė buvo atima. Vėliau vairuotojui buvo nustatytas 1,72 promilės girtumas.

Vyras nesuvaldė mašinos, atsitrenkė į gatvės bortą ir apgadino mašiną. Kai jį stabdė policija, vairuotojas bandė pasišalinti.

Po mėnesio, liepos 19 dieną, A.Bitiukovas policijai įkliuvo su kita pagrobta mašina ir įsivėlė į dideles gaudynes. Jis taranavo policijos automobilį, o prieš tai degalinėje sumušė moterį, iš kurios pagrobtu automobiliu ir bėgo nuo policijos. Vairuotojas ir tąkart buvo neblaivus.

19 val. 45 min. patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą, kad Plytinės gatve miesto centro link važiuoja „Hyundai“, kurio vairuotojas gali būti neblaivus – apie tai policijai pranešė kitas vairuotojas.

Įjungę švyturėlius ir specialiuosius garso signalus, Keramikų gatvėje patruliai pradėjo stabdyti minėtą transporto priemonę, tačiau vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu nuvažiavo Antakalnio, T.Kosciuškos, Žygimantų gatvėmis, nuolat kirsdamas sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui, išvažiuodamas į priešingos krypties eismo juostą, labai pavojingai manevruodamas, blokuodamas bandantį aplenkti policijos tarnybinį automobilį.

Žygimantų gatvėje, ties Žaliuoju tiltu, bėglys negalėjo pravažiuoti sankryžos, nes degė draudžiantis signalas ir visose eismo juostuose stovėjo automobiliai. „Hyundai“ pradėjo važiuoti šaligatviu, nors juo ėjo žmonės ir važiavo dviratininkai.

Policijos ekipažas nusprendė blokuoti sankryžos dalį, iš kurios per šaligatvį išvažiuos persekiojamas automobilis. Jo vairuotojas nesustojo, kol atsitrenkė į tarnybinio „VW Jetta“ šoną. Skubiai pribėgusiems Patrulių rinktinės 1-osios kuopos 2-ojo būrio pareigūnams jis pasipriešino, bandė smogti kumščiu, todėl buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas ir pažeidėjui uždėti antrankiai.

Alkotesteriu A.Bitiukovui buvo nustatytas 0,86 promilės girtumas.

Pradėjus persekiojimą jau buvo žinoma, kad A.Bitiukovas tą patį vakarą, apie 19 val., Baltupio gatvėje 10, degalinės „Statoil“ plovykloje, liepė išlipti iš 2011 metų laidos automobilio „Hundai i30“ jį vairavusiai merginai. Tuomet stikliniu buteliu sudavė jai per galvą, kelis kartus smogė į veidą, įlipo į automobilį ir išvažiavo išlauždamas plovyklos pakeliamus vartus.

Dėl galvos sumušimo mergina gydoma ambulatoriškai.

Dėl pastarojo išpuolio A.Bitiukovui bausmė dar nėra paskirta. 34 metų vyras anksčiau buvo teistas septynis kartus, į laisvę jis išėjo vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių