Quantcast

Už neteisėtai įgytas motinystės ir ligos pašalpas – kalėjimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį keturis asmenis nubaudė už sukčiavimą, dokumento suklastojimą bei suklastoto dokumento panaudojimą. Vykdydami šiuos nusikaltimus, nuteistieji buvo įgiję teisę į pašalpas motinystės, tėvystės ir ligos pašalpas.

Fiktyvią įmonę įkūręs vyras buvo nuteistas kalėti ir suimtas teismo salėje.

Kaip pranešė teismas, nuteistasis A.K. nuo 2007 metų rugpjūčio 17 dienos fiktyviai įdarbino nuteistąją L.K. direktorę jo paties įkurtoje įmonėje Vilniuje. Įmonė jokios veiklos nevykdė, todėl A.K. ir L.K. sukčiavo valstybinio socialinio draudimo ligos, motinystės, bei motinystės (tėvystės) pašalpų mokėjimo srityje. Apgaulės būdu buvo įgyta 22 tūkst. 368 eurai Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų.

A.K. taip pat fiktyviai įdarbino nuteistąją V.Š. direktorės pavaduotoja. A.K. ir V.Š., pagaminę žinomai netikrus dokumentus ir juos panaudoję, apgaulės būdu įgijo didelės vertės 26 tūkst. 446 eurus Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų.

Be to, A.K. minėtoje įmonėje vadybininke fiktyviai įdarbino J.L. Sukčiaujant apgaule buvo įgyta 16 tūkst. 494 eurai motinystės ir tėvystės pašalpų.

Išnagrinėjęs bylą teismas nustatė kad, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai buvo teikiami duomenys apie L.K., V.Š. ir J.L. įdarbinimą į jokios veiklos nevykdančią įmonę.

Vėliau moterys minėtos įstaigos teritoriniams skyriams teikė prašymus dėl ligos, motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų gavimo atitinkamai pagal fiktyvioje įmonėje gautas pajamas ir sumokėtus privalomus mokesčius bei įmokas. Tokia teisė gauti pašalpas remiantis įstatymu garantuojama tik įmonės darbuotojams, teisėtai ir realiai dirbantiems įmonėje.

Teismas nusprendė A.K. pripažinti kaltu ir skyrė 5 metus laisvės atėmimo bei 3 tūkst. 389 eurų baudą.

Teismas, įvertinęs, kad vyras praeityje ne kartą teistas, būdamas laisvėje dėl savo pavojingumo ir taikytos griežtos baudžiamosios atsakomybės darys naujus nusikaltimus, jam paskirtą kardomąją priemonę pakeitė į suėmimą. Nuteistasis buvo suimtas teismo salėje.

L.K., V.Š. ir J.L. teismas taip pat pripažino kaltomis ir skyrė laisvės atėmimo bausmes ir įpareigojo atlyginti padarytą žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogis

ogis portretas
įmokos sodrai buvo gerai, tinkamos, nekvepėjo sukčiavimu. blogai tik kai reikėjo gražinti pašalpų pavidalu...

Petrad

Petrad portretas
O kaip su valstybės veikėjais, vagimis? Kada sodinsit už išvogtus milijonus o ne už pašalpas?čia gal žmones ne iš gero gyvenimo ėmė mizerną pašalpėlę, o tam, kad išgyventų..teiskit parazitus mafijozus, kurie baigia jau viską nusisavint..idijotų šalis

Jo

Jo portretas
nelaisves atemimu turetu buti baudziami tik (!!!) visuomenei pavojingi zmogzudziai. Visi kiti tik baudomis ir ypatingu demesiu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių