Quantcast

Už kyšininkavimą nuteistas teisėjas R. Skirtunas kameros išvengs

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį nepatenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorų prašymo skirti realią laisvės atėmimo bausmę už kyšininkavimą nuteistam buvusiam teisėjui Ryšardui Skirtunui.

LAT paliko galioti Apeliacinio teismo sprendimą skirti jam 28 tūkst. 237 eurų. baudą.

Tuo metu prokurorai prašė R.Skirtuną nubausti trejų metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausme, paskiriant ją atlikti pataisos namuose, nes ankstesnės instancijos teismai esą nepakankmai išanalizavo ir buvusiam kolegai netinkamai parinko bausmės rūšį.

Tuo metu Apeliacinis teismas yra skelbęs, kad bauda yra pakankama tiek bendrajai, tiek specialiajai prevencijai, tiek apriboti nuteistajam asmeniui galimybę daryti naujas nusikalstamas veikas, tiek užtikrinti teisingumo principo įgyvendinimą.

Tuo pačiu antradienį paskelbtu nuosprendžiu Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija panaikino Apeliacinio teismo sprendimą ir nuteisė Laimoną Jurgelevičių dėl prekybos poveikiu teisėjui.

Subendrinus laisvės atėmimo bausmes, L.Jurgelevičiui skirta atlikti ketverių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, vilniečio L.Jurgelevičiaus advokatas Vitoldas Petravičius pažadėjo duoti ir per du kartus perdavė teisėjui R.Skirtunui 9267 eurų kyšį. Pinigai buvo skirti, kad teisėjas, pasinaudodamas savo pažintimi su tuometiniu Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku, paveiktų jį, jog būtent R.Skirtunas būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, apeliacine tvarka nagrinėsiančią L.Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą. Pareigūnai nustatė, kad kyšis duotas už tai, kad nuteistasis išvengtų nelaisvės.

Korupciniai nusikaltimai Vilniaus apygardos teisme išaiškinti 2012 metų balandį. Tada Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė advokatą V.Petravičių. Per kratą teisėjo kabinete rasti V.Petravičiaus perduoti pinigai. V.Petravičius taip pat anksčiau buvo nuteistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pajuoka

Pajuoka portretas
kaip dangstomi tokie "teisėjai" kitų "teisėjų". SUŠVINKUSI LIETUVĖLĖ.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių