Quantcast

Už kyšininkavimą nuteistas buvęs darbo inspektorius

Vilniaus apygardos teismas antradienį kaltu dėl kyšininkavimo antradienį pripažino buvusį Valstybinės darbo inspekcijos Vilniaus skyriaus vyriausiąjį darbo inspektorių Mindaugą Išorą.

M. Išorui skirta 3 tūkst. 766 eurų bauda, kurią turės sumokėti per vienerius metus. Nuteistajam uždrausta dvejus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos dirbti valstybės tarnyboje.

Pasak teismo, skiriant bausmę, buvo atsižvelgta į tai, kad M. Išoras padarė sunkų nusikaltimą, tačiau nuoširdžiai gailisi.

M. Išoras nuteistas už tai, kad susitarė ir priėmė 600 eurų vertės kyšį už nelegalaus darbo nustatymo fakto neįregistravimą. Inspektoriai pernai kovą Vilniuje, Baltupių rajone, tikrino statybvietę ir užfiksavo nelegalų tinkuotojų darbą.

2016 metų kovo 31 dieną M. Išoras buvo sulaikytas. Atlikus kratą buvo rasti ir paimti minėti 600 eurų. Atvykus STT agentams dalį pinigų – 200 eurų – M. Išoras išmetė pro langą, kitas kupiūras po 200 eurų vyras buvo įdėjęs į stalčius kolegoms. Nuteistasis aiškino, kad pinigų jiems buvo skolingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos valstybė yra laikinas darinys: Vėl atidaryta artimiausia prie Lietuvos populiari maisto parduotuvė Seinuose, Lenkijoje. Iš anksto išsikeitę eurus į zlotus ir paskaičiavę kainas, mes prisiperkame ten maisto net ir dukart pigiau, negu Lietuvoje. Atvažiuoja žmonės net iš Vilniaus. Mūsų atlyginimai maži, maistui išleidžiame liūto dalį. Pirkdami Lenkijoje, galime sveikiau ir sočiau pavalgyti, pataupydami ir sveikatą, ir pinigus. Lietuvos verslininkai negali daugiau nebekelti atlyginimus, nes dirbančiųjų pradeda trūkti. Todėl kelia kainas. Aišku, jie nori išlaikyti aukštus pelnus. Taip išvaro iš Lietuvos į Lenkiją mūsų pinigus, o mus pačius - į emigraciją. Blogai Lietuvai. Matyt, nerūpi mūsų verslininkams Lietuva.

Kęstas

Kęstas portretas
Verslininkai dalinasi pinigais su valstybės žmonėmis Eligijaus Masiulio stiliaus kartoninėse dėžutėse, todėl sanitarinės normos ir kitos valstybės nustatomos taisyklės naudojamos naikinti konkurentus. Siauras draugų ir giminių ratelis daro Lietuvoje, ką nori. Tai yra lietuviška nusikaltėlių mafija, užgrobusi valdžią ir turtus Lietuvoje. Kai mūsų čia liks visai nedaug, teks vėl referendumu jungtis prie Lenkijos. Lietuviškai kalbėti bus sunkiau, bet nors vėl atsidursime tikroje valstybėje ir liksime gyvi. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių