Quantcast

Už kontrabandines cigaretes vilniečiams gresia solidžios baudos

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du cigarečių kontrabandą gabenusius vilniečius. Iš viso 3 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų nešusiems vyrams teks pakratyti pinigines – jiems gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Pirmadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Kurmelionių kaimu pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Nuo čia iki Lietuvos sienos su Baltarusija – kilometras. Šioje vietoje yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona, į kurią asmenys gali patekti tik turėdami specialų VSAT leidimą.

Nešikai taip pat pastebėjo besiartinančius pasieniečius, metė krovinį, nepaisė VSAT pareigūnų reikalavimų sustoti ir mėgino bėgti. Abu kontrabandininkus pasieniečiai nutvėrė už keliasdešimties metrų. Nustatyta, kad tai – 38 ir 45 metų Vilniaus gyventojai.

Paaiškėjo, kad vyrai į Lietuvos gilumą nešė po tris juoda polietileno plėvele apvyniotas gamyklines dėžes cigarečių „Minsk“. Visi 3 tūkst. pakelių rūkalų pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus mokesčius, siekia 22 tūkst. litų

Dėl šio įvykio pradėta administracinė byla, kurios medžiagą pasieniečiai vėliau perduos teismui. Abiem vilniečiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų už akcizais apmokestintų prekių gabenimo pažeidimus.

Jiems taip pat teko atsakyti ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Už tai, kad be leidimo įžengė į valstybės sienos apsaugos zoną, 38 metų vilniečiui skirta 75 litų, o vyresniam jo bendrininkui – 300 litų baudos.

Abu vyrus po apklausos pasieniečiai paleido. Cigaretės saugomos Padvarionių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių