Quantcast

Už grasinantį laišką merui – nuosprendis

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį paskelbė nuosprendį nuteistajam, kuris, būdamas Lukiškių kalėjime, parašė grasinantį laišką Švenčionių merui.

28 metų J.P. pripažintas kaltu dėl grasinimo nužudyti ir sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Kaip pranešė teismas, J.P., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo parašė ir išsiuntė laišką, kuriame grasino nužudyti Švenčionių rajono savivaldybės merą ir sutrikdyti jo šeimos narių sveikatą.

Nuteistasis savo kaltę pripažino, nurodė, jog, būdamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, susinervino ir parašė laišką, kadangi buvo nepatenkintas Švenčionių areštinės  pareigūnų veiksmais. J.P. negalėjo paaiškinti, kodėl laišką parašė merui, kurio nepažįsta, nežino nei jo vardo, nei pavardės. Nežinojo, kam dar parašyti. Pasak nuteistojo, tikslo išgąsdinti kito asmens neturėjo, žinojo, kad nieko tam asmeniui nedarys. Siųstą laišką prašė vertinti kaip juoką.

Teismas nusprendė J.P. pripažinti kaltu ir skyrė jam laisvės atėmimą vieneriems metams. Paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu bei subendrinta su kitais nuosprendžiais paskirtomis  bausmėmis. Pataisos namuose nuteistasis kalės 6,5 m.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.

Švenčionių savivaldybės mero pareigas eina Rimantas Klipčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių