Quantcast

Už dviejų žmonių nužudymą Naujoje Vilnioje vyras kalės 16 metų

Vilniaus apygardos teismas penktadienį nusprendė, kad du žmones Naujosios Vilnios rajone nužudęs ir vieną sužalojęs Mečislavas Olechnovičius turi kalėti 16 metų.

58 metų M. Olechnovičius kaltės dėl 2016 metais rugpjūčio 28-ąją įvykdyto dviejų vyrų nužudymo per išgertuves ir dar vieno sužalojimo nepripažino.

Vyras nėra suimtas ir kol kas paliktas laisvėje.

Nusikaltimo metu peiliu buvo nužudyti 42 ir 33 metų vyrai. Vienas vyrų buvo neįgalus – sėdėjo neįgaliojo vežimėlyje, jis mirė nuo vienintelio smūgio į krūtinę. Tyrimo metu buvo vertinama, kad šis asmuo buvo bejėgiškos būklės. Tačiau, teismo vertinimo, nebuvo įrodyta, kad veikos padarymo metu nužudytasis gali būti laikomas bejėgiškos būklės asmeniu.

Trečia auka vos netapo 40-metis vyras. Jis ėjo išgirdęs vieno sužalotojo pagalbos šauksmą ir buvo sužalotas peiliu į kaklą. Jam pavyko pabėgti iš buto. Su smarkiai sužeista arterija jis buvo paguldytas į ligoninę.

Nuosprendis papiktino nužudytų asmenų artimuosius, jie svarsto rašyti apeliacinį skundą. Jie mano, kad žudikui turėjo būti skirta griežtesnė bausmė, bet 20 metų laisvės atėmimo.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė, kad kaltininkas anksčiau nebuvo teistas, nebaustas administracine tvarka, dirbo. Ekspertai nustatė, kad vilnietis yra pakaltinamas ir gali atsakyti už savo veiksmus.

„Dvigubas nužudymas ir duoti tik 16 metų, atsiprašau. Mano dukra už advokato paslaugas mokėjo 1 tūkstantį eurų, nors priteisė 500 eurų. Nusivylėme tokiu teisingumu“, - BNS sakė nužudyto neįgaliojo mama Raisa Lysanova.

Ji sako, kad M. Olechnovičiaus artimieji tyrimo metu bendravo su bylos liudytojais, darė spaudimą jiems prašydami nesunkinti padėties.

„Už bloką nelegalių cigarečių žmogus gauna 1 tūkst. eurų baudos, o čia du nužudymai“, – bausme piktinosi R. Lysanova.

Nužudytojo sesuo Olesia Rynkevič dėl streso neišsaugojo visų laidotuvių išlaidų išlaidų, todėl negali atgauti visų išlaidų už laidotuves.

Sužalotas ir išgyvenęs Aleksandras Rogovas anksčiau davė parodymus teismui.

Nukentėjusysis pasakojo, kad tądien į barą „Bokaliukas“ užėjo išgerti alaus, ten buvo ir M. Olechnovičius, taip pat daugiau vyrų. M. Olechovičius pirko degtinės, vėliau pradėjo priekaištauti, kodėl vyrai geria jo degtinę, trenkė ranka per stalą.

A. Rogovas pasakojo dar ėjęs žiūrėti lauke vykstančių futbolo rungtynių, paskui tęsti išgertuvių kompanija nuėjo į butą Parko gatvėje. Ten toliau vartojo alkoholį, paskui miegojo. Prabudęs jis išgirdo pagalbos šauksmą.

A. Rogovui medikai užsiuvo žaizdą, tačiau jis nebuvo paleistas namo, jis kurį laiką buvo sulaikytas ir kalinamas Lukiškių kalėjime. Tada teisėsauga skelbė, kad dvigubos žmogžudystės byloje yra keturi įtariamieji, jiems nustatytas vidutinis girtumas.

Pasak A. Rogovo, išgertuvių metu konfliktų nebuvo kilę, tačiau, pasak nukentėjusiojo, vienas iš vėliau nužudytų vyrų jam buvo siūlęs M. Olechnovičiaus piniginę. Tuo metu A. Rogovas ėjo į tualetą ir nusistebėjęs pasakė, kad jam piniginė nėra reikalinga.

Bute, kuriame buvo nužudyti du žmonės, nuolat vykdavo išgertuvės, kaimynai girdėdavo triukšmą.

Už dviejų žmonių nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Susikta sistema. Jis ivikde teisinguma pasiusdamas pragaran tuos nusikaltelius ir ji kaltina dar ne uz ka.

Nuzudytasis

 Nuzudytasis portretas
Po poros metu išleiskite mano žudiką i laisve, tegul kitus žudo. Žudikus reikia suprasti, Reikia sugebėti įeiti i jų sudėtinga padeti. Jie nekalti, kad jie tokie. Visuomene cia kalta. Cia visi mes atsakingi uz žudiko veiksmus.

Anonimas

Anonimas portretas
Nu jau baisiau negali būti,kiekvieną parazitas krauna mums ant sprando.jei koks netyčinis nužudymas supranti bet iš tokių gero nebus,geriausia tai mirties bausme
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių