Quantcast

D. Ulbinaitė savo kaltės teisme nepripažino

  • Teksto dydis:

Valstybės paslapties atskleidimu ir piktnaudžiavimu tarnybinėmis pareigomis kaltinama buvusi prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė savo kaltės dėl pareikštų kaltinimų nepripažino. Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį surengė pirmąjį posėdį šioje byloje.

„Tikrai nepripažįstu jokios sako kaltės“, - prokurorui paskelbus kaltinamąjį aktą sakė D.Ulbinaitė.

Ji sakė parodymus duosianti įrodymų tyrimo pabaigoje ir dalyvaujant pagrindiniam gynėjui.

Bylą nagrinėja trijų teisėjų kolegija, byloje paskirtas ir atsarginis teisėjas. D.Ulbinaitė į bylą atvyko su advokate Jūrate Matoniene.

„Aš suinteresuota kuo greitesniu procesu. Sutinku, kad šiame posėdyje dalyvautų advokatė J.Matonienė. Kitame posėdyje bus pagrindinis gynėjas“, - sakė D.Ulbinaitė.

Prokuroras Gintautas Ivanauskas paskelbė kaltinamąjį aktą. Jam rašoma, kad D.Ulbinaitė, turėdama leidimą dirbti su slapta informacija, ją paviešino ir savo veiksmais sumenkino Prezidento instituciją, padarė jai didelę neturtinę žalą.

Kaltintojas išsakė pageidavimą, kad bylos nagrinėjimas ir dalies liudytojų apklausa būtų nevieši. G.Ivanauskas mano, kad uždarame posėdyje turėtų vykti D.Ulbinaitės, Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Gedimino Grinos ir kai kurių kitų liudytojų apklausos.

Liudytojų apklausos planuojamos spalį, į pirmąjį posėdį liudytojai nebuvo kviečiami.

Prieš posėdį buvo gautas kaltinamosios kito gynėjo advokato Giedriaus Danėliaus prašymas atidėti bylos nagrinėjimą. Kitas posėdis planuojamas spalio 21 dieną. Teismas jau yra suplanavęs posėdžius spalio 22 ir 28 ir lapkričio 4, 5, 6, 10, 12 dienomis.

Ikiteisminis tyrimas vykdytas nuo pernai spalio, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus. Prokuroras teismui bylą perdavė birželį.

Perdavus bylą teismui, 44 metų D.Ulbinaitė pasitraukė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos. Ji teismui sakė dabar užsiimanti individualia veikla.

„Labai džiaugiuosi, ačiū Dievui, kad šitos situacijos nagrinėjimas persikėlė į teismą ir kad to imasi profesionalūs teisininkai. Labai tikiuosi greito ir objektyvaus šios situacijos nagrinėjimo iš esmės. Pirmą kartą gyvenime susidūriau su tokiu persekiojimum, su tokia neteisybe ir tokiu negarbingu elgesiu ir tik galiu pasikartoti -  gerai, kad viskas persikėlė į teismą“, - po posėdžio žurnalistams sakė D.Ulbinaitė.

Ji sakė, sakė, kad savo kaltės nepripažįstanti todėl, kad nepadarė nieko, kas kam nors sukeltų žalą.

„Jokiu būdu aš neatskleidžiau valstybės paslapties - aš neturėjau jokios galimybės matyti, žinoti, ar susipažinti su slaptais dokumentais. Aš manau, kad visas tas persekiojimas - tiek mano, tiek kolegų žurnalistų, buvo visiškai nepagrįstas“, - sakė buvusi prezidentės atstovė spaudai.

Teismas yra paskelbęs, kad šiame tyrime buvo neteisėtai sekami naujienų agentūros BNS darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"..................gerai, kad viskas persikėlė į teismą“, - po posėdžio žurnalistams sakė D.Ulbinaitė." Gerokai naivus dziaugsmas, kad viskas persikele i teisma, nes cia esant naikinamam teisingumui gali ir pasodinti ir be reikalo isteisinti. Jeigu ponia D. supranta, kad teismai yra teisingumo naikintojai, tai tikrai jausis kaip zuvis vandenyje, nes kalta ISTEISINS! Tai argi ne prezidente skiria teisejus? Paslaptis atskleista - kaltas turi buti surastas ir pasodintas. Tai kazin ar Ulbinaite dziaugsis, jeigu po teiso reiks persikelti i cype?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių