Quantcast

Teismas pasigailėjo aktoriaus R. Adomaičio: jis vairuoti negalės tik tris mėnesius

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas pasigailėjo už pasitraukimą iš įvykio vietos nubausto žinomo aktoriaus Regimanto Adomaičio - jis vairuoti negalės ne trejus metus, kaip buvo nusprendęs apylinkės teismas, o tris mėnesius.

76 metų aktorių Vilniaus miesto apylinkės teismas nubaudė birželio 6 dieną už tai, kad jis, vairuodamas automobilį, sukėlė eismo įvykį ir pasišalino.

Aktorius yra sakęs, kad automobilis jam yra reikalingas kasdien ir jeigu netektų teisės vairuotų, skaudžiai nukentėtų, todėl parašė apeliacinį skundą. Juo R.Adomaitis prašė sustabdyti bylos nagrinėjimą, kreiptis į Konstitucinį Teismą su prašymu ištirti, ar Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta sankcija už pasitraukimą iš eismo įvykio vietos savo griežtumu proporcinga padarytam pažeidimui, ar atitinka, teisingumo ir protingumo principus.

Apeliantas taip pat prašė panaikinti administracinę nuobaudą ir bylą šioje byloje nutraukti.

Vilniaus apygardos teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis BNS penktadienį sakė, kad teismas skundą tenkino iš dalies - jis nusprendė, kad abejonių kaltės dėl vairuotojo nekyla, tačiau žinomas aktorius nubaustas akivaizdžiai per griežtai. Žala įvykio metu padaryta nedidelė, nėra duomenų, kad vairavo neblaivus, ar sukėlė pavojingą situaciją eismo dalyviams.

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad R.Adomaitis vairuoti negali vairuoti ne trejus metus, o tris mėnesius. Tačiau 3 tūkst. litų baudą pažeidėjui teks sumokėti, jos skyrimo apygardos teismas nepanaikino.

Bylos duomenimis, R.Adomaitis kovo 29 dieną, įvažiuodamas į degalinę Trimitų gatvėje, Vilniuje pravažiuodamas kliudė stovintį automobilį "Volkswagen Passat" ir jį apgadino.

Teisme aktorius kaltės nepripažino ir teigė, kad nepajuto, kaip kliudė kitą mašiną, ir nuvažiavo piltis degalų. Prie jo priėjęs kliudytos mašinos savininkas ėmė šaukti, kad jis apdaužė jo automobilį. R.Adomaičiui vyro riksmai jam nepatiko, todėl nuvažiavo.

"Volkswagen Passat" vairuotojas teigė, kad įvykio metu buvo nuėjęs į parduotuvę nusipirkti tepalo, automobilyje liko žmona. Grįžus į mašiną žmona pasakė, kad į jų automobilio galą du kartus atsitrenkė automobilis "Volvo" ir parodė, kur jis yra.

Vyras teigė, kad priėjo prie R.Adomaičio ir pasakė, kad jis apgadino jo automobilį. R. Adomaitis tai neigė, automobilio apžiūrėti nėjo ir sėdo važiuoti. Vyras pasakė, kad kviečia policiją.

Aktorius esą į tai nesureagavo ir nuvažiavo. Tada apgadintos mašinos vairuotojas užsirašė automobilio numerį ir iškvietė policiją.

Teismas paskelbė, kad abu vyrai turėjo įvertinti situaciją - susitarti dėl kaltės ir užpildyti eismo įvykio deklaraciją, arba kviesti policiją.

R. Adomaitis vairuoja nuo 1971 metų, už Kelių eismo taisyklių pažeidimus galiojančių nuobaudų neturi.

Žinomas teatro ir kino aktorius R. Adomaitis pernai už nuopelnus kultūrai Valstybės dienos proga prezidentės Dalios Grybauskaitės buvo apdovanotas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Komandoru didžiuoju kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žydas

Žydas portretas
APGAILĖTINA lIETUVOS TEISĖ...

a

a portretas
prakeikti teismai, jokio gailescio neturejo buti, kodel kitus normalisu zmones nubaudzia ir jokio pasigailejimo, o cia mat pasigailejo, nors net kaltes nepripazino

ADA

ADA portretas
Sekmes ir stiprybes gerb.Adomaiciui.Labai noretusi dar pamatyti ji scenoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių