Quantcast

Teismas negrąžino į pareigas FNTT skyriaus viršininkės R. Karčiauskaitės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį negrąžino į darbą už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą nuteistos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Administravimo valdybos Teisės ir personalo skyriaus viršininkės Rasos Karčiauskaitės.

R.Karčiauskaitė teismui teigė, kad administracinis teismas jau buvo panaikinęs FNTT direktoriaus 2012 metais gegužės 24 dienos įsakymą,  kuriuo ji buvo atleista iš vidaus tarnybos, ir grąžino ją į vidaus tarnybą. Tačiau šiemet gegužės 23 dieną ji vėl buvo atleista iš darbo.

Pareiškėja teigia, kad FNTT nepaaiškino, kokios Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio jos baudžiamojoje byloje nustatytos aplinkybės kelia abejones jos galimybėms toliau eiti pareigas vidaus tarnyboje.

R.Karčiauskaitė mano, kad FNTT formaliai taikė vidaus tarnybos statutą bei nenustatė nė vienos aplinkybės, kuri kliudytų jai tęsti vidaus tarnybą. Pareiškėjos teigimu, skundžiamas įsakymas yra nemotyvuotas, o į administraciniame teisme nagrinėto tarnybinio ginčo nustatytas aplinkybes neatsižvelgta.

Tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė, kad FNTT direktoriaus įsakymas yra teisėtas ir pagrįstas, jo naikinti nėra pagrindo, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė - Baltaduonė.

FNTT teismui aiškino, kad šiemet gegužę Vilniaus apygardos teismas nuosprendžiu R.Karčiauskaitę pripažino kalta padarius tyčines nusikalstamas veikas - piktnaudžiavimą ir dokumento suklastojimą. Apygardos teismo nuosprendis  įsiteisėjo nuo jo paskelbimo dienos. Šis nuosprendis nėra panaikintas aukštesnės instancijos teismo ir laikomas baigiamuoju aktu.

Administraciniame teisme R.Karčiauskaitės ir FNTT ginčas nagrinėjamas nebe pirmą kartą. Kartą teismai buvo nusprendę, kad FNTT už tyčinius nusikaltimus nuteistai, tačiau į darbą grąžinamai R.Karčiauskaitei turi sumokėti daugiau nei 156 tūkst. litų už priverstines pravaikštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių