Quantcast

Teismas atmetė nuteistojo už žmogžudystę versiją dėl būtinosios ginties

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė vilniečio Andriaus Malkenio gynėjo apeliacinį skundą dėl nuosprendžio, kuriuo jis nuteistas už tai, kad nužudė vieną asmenį ir sužalojo dar du.

Teisėjų kolegija ketvirtadienį konstatavo, kad apygardos teismas pagrįstai 48 metų A. Malkenį pripažino kaltu dėl nužudymo, tyčinio sunkaus sveikatos sutrikdymo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Anksčiau neteistas vyras kalės aštuonerius metus. Iki įvykio jis nuolat piktnaudžiavo alkoholiu, buvo nuo jo priklausomas.

Apeliaciniame skunde nuteistojo gynėjas prašė panaikinti gegužę priimtą Vilniaus apygardos teismo nuosprendį ir A. Malkenį išteisinti dėl jam pareikštų kaltinimų. Gynėjas teigė, kad nuteistasis veikė būtinosios ginties sąlygomis.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija atmetė gynėjo keliamą versiją dėl būtinosios ginties.

Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad tuo metu, kai nuteistasis nusprendė išsitraukti peilį, smurtą prieš nuteistąjį nukentėjusieji buvo nutraukę, o nukentėjusysis, kuris buvo sužalotas pirmas, kartu su nuteistuoju sėdėjo ant lovos, nuo jo nusisukęs.

„Surinkti įrodymai neabejotinai patvirtina, kad kitiems nukentėjusiesiems nuteistasis smūgiavo peiliu, kai taip pat nebuvo jokio realaus kėsinimosi į jo sveikatą ar gyvybę. Taigi reali grėsmė nuteistojo sveikatai ir gyvybei negrėsė“, – paskelbė Apeliacinis teismas.

Teisėjų kolegija, įvertinusi byloje esančių įrodymų visumą, konstatavo, kad apygardos teismas pagrįstai nuteistojo veikas kvalifikavo kaip nužudymą, tyčinį sunkų sveikatos sutrikdymą ir nežymų sveikatos sutrikdymą.

2016 metų rugsėjį, Užupyje, Kreivajame skersgatvyje, A. Malkenis peiliu vieną vyrą nužudė, kitą sužalojo sunkiai, o trečiąjį – nežymiai. Visi įvykio dalyviai buvo neblaivūs.

Manoma, kad konfliktas kilo dėl išmatų krūvos.  

Trys vyrai vartojo alkoholį, A. Malkenis užmigo svetimuose namuose, todėl draugai jį užrakino namuose ir išėjo.

Grįžę sugėrovai pareiškė pretenzijas dėl išmatų, kilo konfliktas.

Vyras sako, kad po šio radinio sugėrovai jį sumušė. Todėl jis griebėsi peilio ir sužalojo sugėrovus.

A. Malkenis jau atliko nemažą dalį bausmės, rugsėjį bus dveji metai, kai jis laikomas suimtas. Vyras policijai pasidavė pats, išgirdęs per žiniasklaidą apie Užupyje įvykdytą žmogžudystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių