Quantcast

Teismas anksčiau laiko nusprendė panaikinti V. Uspaskicho teistumą

  • Teksto dydis:

Teismas nutarė anksčiau laiko panaikinti Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho teistumą. Į Vilniaus merus ketinančio kandidatuoti europarlamentaro teistumas vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ ir teisėjų įžeidimo bylose būtų išnykęs po kiek daugiau nei 5 mėnesių, pranešė televizija LNK.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Vladimiras Berezovskis teigė, kad teismas nedalyvauja politikoje ir jo sprendimui neturėjo įtakos artėjantis rinkimų sezonas. 

„Buvo akcentuojamas dėmesys į tai, kad tai yra Europos Parlamento narys nuo Lietuvos Respublikos, išrinktas Lietuvos žmonių. Taip, jis nuteistas, jis tai pripažino, sumokėjo baudas, nedelsė, nebuvo jokio priverstinio išieškojimo tuo klausimu (...) Nebuvo akcentuojamas dėmesys teismo posėdyje apie jokius rinkimus. (...) Mes nesprendžiame, ar tai yra politikos dalis, ar rinkiminės kampanijos dalis. Mes tame nedalyvaujame“, – televizijai sakė teisėjas V. Berezovskis.

Pasak jo, prokurorai, gavę teismo nutartį, spręs, ar yra pagrindas ją skųsti. Jeigu nutartis nebus apskųsta, V. Uspaskicho teistumas bus panaikintas.

Pats V. Uspaskichas teigė, kad tikėjosi palankaus teismo sprendimo.

„To ir tikėjausi todėl, kad tai buvo galima jau seniai padaryti (kreiptis dėl teistumo panaikinimo – BNS). Advokatas man tiesiog patarė, pamatė, kad aš aktyviai pradėjau reikštis politikoje (...) reikia kreiptis, kad panaikintų teistumą. Aš net buvau užmiršęs, sąžiningai pasakius“, – teigė V. Uspaskichas.

BNS primena, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusį penktadienį išnagrinėjo prašymą panaikinti V. Uspaskicho teistumą Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bei šią bylą nagrinėjusių teisėjų įžeidimo bylose.

V. Uspaskicho advokatas Algirdas Miškinis tąkart per teismo posėdį teigė, jog teistumas šiam politikui trukdo atlikti privačias ir viešąsias funkcijas.

Jis sakė, kad po nuosprendžių politikas apmąstė savo poelgius, visiškai atsisakė alkoholio, parašė knygą, išgyveno skaudžią asmens dramą – skyrybas.

Advokato teigimu, teismų sprendimas skirti baudą už padarytus nusikaltimus pasiteisino, bausmės tikslai pasiekti. Baudas abiejose bylose politikas sumokėjo dar 2016 metais.

Terminas, kada V. Uspaskichas galėjo kreiptis dėl teistumo panaikinimo, suėjo dar 2017 metų spalio 7 dieną.

Ir V. Uspaskichas, ir jo advokatas spalį teigė, kad prašymas panaikinti teistumą nėra susijęs su savivaldos rinkimais ir noru tapti sostinės meru.

2016 metų gruodį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad V. Uspaskichas, Vytautas Gapšys ir Marina Liutkevičienė pagrįstai nuteisti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Apeliacinio teismo Darbo partijos įkūrėjui V. Uspaskichui skirtą 6,8 tūkst. eurų baudą.

Kitoje byloje V. Uspaskichas pripažintas kaltu, kad 2013 metų liepos pabaigoje Vilniaus oro uoste viešai žodžiu komentuodamas jo atžvilgiu priimtą apkaltinamąjį 2013 metų liepos 12 dienos Vilniaus apygardos teismo nuosprendį užgauliojo šį nuosprendį priėmusius teisėjus.

2016 metų kovą už nepagarbą teismui V. Uspaskichui skirta 3766 eurų bauda. Šioje byloje V. Uspaskichas kaltu prisipažino visiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Pats V. Uspaskichas teigė, kad tikėjosi palankaus teismo sprendimo" - o kaip kitaip: "Ko negali pinigai, gali dideli pinigai"; negi mes teismais tikim?..

jei milijonierius- Vor v zakone

jei milijonierius- Vor v zakone portretas
come back to the SSSR

nuo

nuo portretas
tik posovietinej respublikoj taip gali buti...zulikaì vyriausybeje...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių