Quantcast

Teismas atsisakė suimti tragišką avariją sukėlusį „City Bee“ vairuotoją

Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė nesuimti neblaivaus vairuotojo, sekmadienio paryčiais avarijoje pražudžiusį merginą. Dar du žmonės buvo sužeisti.

Prokuratūra vyrą prašė suimti dviem mėnesiams.

Teisėjas Miroslavas Gvozdovičius paskyrė 5 tūkstančių eurų užstatą, taip pat nusprendė, kad įtariamasis turi dėvėti apykoję. Teisėjas mano, kad nėra pagrindo taikyti griežčiausią kardomąją priemonę.

„Nėra užkietėjęs Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Jis prisipažįsta ir gailisi. Anksčiau nebuvo baustas (už vairavimą neblaiviam - BNS), baustas tik už greičio viršijimą. Jis turi darbą, šeimą, nuolatinę gyvenamąją vietą, jis neteistas“, – žurnalistams sakė prokurorė Oksana Leontjeva.

Prokurorė sakė, kad suėmimo paprašė, nes įtariamajam gresia vienintelė bausmė – laisvės atėmimas nuo 3 iki 10. Atsižvelgta ir į tai, kad jis vairavo apsvaigęs nuo alkoholio, gresia civiliniai ieškiniai.

„Visos šios aplinkybės turėtų būti įvertintos, nes asmuo gali bėgti ir slėptis nuo teismo“, – mano O. Leontjeva.

Sulaikytasis prašė neskirti jam suėmimo. Jo advokatas žurnalistams sakė, kad jo ginamasis davė išsamius parodymus, atsakė į visus tyrėjus klausimus.

„Jis nurodė, kad visomis įmanomomis pastangomis sieks atsiprašyti nukentėjusiųjų, žuvusiųjų artimųjų, atlygins žalą, kiek leis pastangos“, – sakė advokatas Augustinas Vaičiūnas.

26 metų žuvusioji K. G. vyko taksi automobiliu. Pasak policijos, avarijos kaltininkas – neblaivus kito automobilio vairuotojas.

Nelaimė įvyko 4.17 val. Laisvės prospekto ir T. Narbuto gatvių sankryžoje. Čia susidūrė per „City Bee“ sistemą nuomotas „Volkswagen“ ir taksi automobilis „Toyota“. Per avariją taip pat apgadintas BMW automobilis. Manoma, kad „Volkswagen“ vairuotojas stipriai viršijo leistiną greitį.

Kaip pranešė policija, „Volkswagen“ 54 metų vairuotojui Raimundui Savukynui nustatytas 1,51 promilės girtumas. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

R. Savukynas nebuvo žinomas kaip nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas – kartą buvo baustas už greičio viršijimą, buvo patekęs į neįskaitinius eismo įvykius.

Vyras dirba direktoriaus pavaduotoju įmonėje „Spaudos kontūrai“. Ji skelbia, kad yra viena iš didžiausių spaustuvių Baltijos šalyse ir Centrinėje Europoje. 

Po skaudžių neblaivių vairuotojų sukeltų avarijų susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako, kad svarstomos galimybės įdiegti nuomojamuose automobiliuose vadinamuosius alkoblokus, viešinti pagautų neblaivių vairuotojų pavardes.

Anot jo, kol kas svarstomi galimi įpareigojimai alkoblokus, kurie neleistų užvesti automobilio neblaiviems asmenims, įdiegti automobilių dalijimosi paslaugas teikiančioms įmonėms, tačiau svarstoma ir kitų priemonių.

„Buvo diskusijų, kad galbūt būtų galima net išgėrusių žmonių, pagautų už vairo, pavardes viešinti. Reikia įvertinti teisines pasekmes šio sprendimo, bet turime ieškoti naujų būdų, nes vien bausmės – net galima ir į kalėjimą pakliūti – panašu, žmones nelabai atbaido“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Sekmadienio naktį neblaivus dalijimosi paslaugas teikiančios bendrovės „City Bee“ automobilio vairuotojas sostinėje sukėlė avariją, per ją žuvo taksi automobiliu vykusi moteris, apgadintas dar vienas automobilis.

Ministras pabrėžė, kad pakeitimai būtų taikomi ne vienai „City Bee“, bet ir kitoms panašias paslaugas teikiančioms įmonėms. Jis neabejoja, kad naujos priemonės nepabrangintų pačios paslaugos.

R. Masiulis antradienį kviečiasi „City Bee“ atstovus aptarti pasiūlymą dėl alkoblokų.

„Diskutuosime, kaip galima būtų tuos alkoblokus įdiegti, ar tam reikia keisti įstatymus. Jeigu reikia keisti, siūlysime įstatymų keitimą. Nes alkoblokai yra techninė priemonė, kuri gali užkardyti fiziškai, kad žmogus tiesiog neužvestų automobilio“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rolkis

rolkis portretas
vietoj merginos giminiu versti asila reiktu arba padaryt taip kad visa gyvenima rahitu liktu

Irena

Irena portretas
Tai viskas aisku yra dvi grupes zmoniu vieniems istatymai galioja jie itin griesti , o kitiems ne, jie arsiperka tik ispejimu jeigu jis yra nepakliuves i policijos akirati neturejo nusizengimu tai yra nekaltas ir kad uzmusta mergina per jo kakte tai cia nesiskaito nusikaltimas gal jinai pati buvo kalta kad sedejo taksi masinoje nera teisybes

na

na portretas
ir kaip tikėti teisingumu, jei tik truputį aukštesnių pareigų ...įstatymai tokiems negalioja. O kai bobutė pardavinėja savo sodo užaugintus obuolius, tai tampo nes reikia mat patento ar individualios įmonės. Juokas pro ašaras..kaip sakoma vienam dievas kitam dievuliukas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių