Quantcast

Sutrikęs brakonierius krūmuose slėpė beveik 300 metrų tinklų

  • Teksto dydis:

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę, vykdydami reidą Elektrėnų savivaldybėje, prie Elektrėnų marių pastebėjo vyriškį, kuris link guminės valties nešė juodos spalvos maišus. Pareigūnai juokauja, kad kartais brakonierius užuodžia iš toli, todėl tarsi nujautė, kad būtina patikrinti maišų turinį.

Pažeidėjas, tikriausiai išgirdęs iš už nugaros sėlinančius aplinkosaugos inspektorius, staiga maišus paslėpė pakrantėje augančiuose krūmuose. Nuojauta pareigūnų neapgavo – krūmuose buvo net penki šio vyriškio palikti maišai, o juose – penki paruošti žvejybai žiauniniai tinklai, kurių bendras ilgis – net 270 metrų.

Tinklus ketinęs statyti Vilniaus miesto gyventojas A. M. pareigūnus tikino, kad prie Elektrėnų marių ketino tik poilsiauti. Nepaisant to, šiam piliečiui už draudžiamų žvejybos įrankių laikymą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 2 d. Jam gresia administracinė bauda nuo 144 iki 289 eurų su tinklų konfiskavimu.

Belieka tik pasidžiaugti, kad pažeidėjas nespėjo padaryti žalos žuvų ištekliams, dėl kurios tektų pakloti ne vieną tūkstantį eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių