Quantcast

STT sulaikė kyšininkavimu įtariamą „Lietuvos geležinkelių“ skyriaus viršininką

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" Krovinių vežimo valdybos skyriaus viršininką. Šiam valstybės tarnautojui prilygintam asmeniui pareikštas įtarimas dėl kyšininkavimo.

Pasak STT pranešimo, pareigūnai turi pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad minėtas asmuo iš vienos geležinkelio logistikos ir krovinių ekspedijavimo geležinkeliu paslaugas teikiančios bendrovės vadovų nuolat gaudavo neteisėtą atlygį už informacijos teikimą apie kitų tokia pat veikla užsiimančių bendrovių veiklą, bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" nuomojamų krovininių vagonų judėjimą ir dislokacijos vietas.

Įtariamasis rūpinosi, kad krovininiai vagonai būtų laiku pristatyti šios uždarosios akcinės bendrovės užsakovams.

"Tokiais savo neteisėtais veiksmais AB "Lietuvos geležinkeliai" darbuotojas uždarajai akcinei bendrovei sudarė išskirtines veiklos sąlygas", - rašoma STT pranešime.

STT vykdomą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Įtariamasis buvo sulaikytas po ilgai trukusio tyrimo.

"Lietuvos geležinkeliai" yra strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinti įmonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linaa

Linaa portretas
Bet LG yra Butkevičiaus melžiama karvė, nuo senų laikų. Čia nėra nei veino nekorumpuoto valdininko, ir sušiktas depo viršininkėlis norėdamas ošsiasfaltuoti kelią prie namų-"asfaltuoja" aikštelę . O kokioj LT valdiškoj įstaigoj nėra korupcijos,nors vieną pasakykit.

sultonas

sultonas portretas
Nors tiek gerai kad sulaikė,vilniaus vandenu irgi buvo lyg ir sulaike bet dirba po šiai dienai ir daro ka nori.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių