Quantcast

Smūgis narkotikų platintojams: rasta kokaino už beveik ketvirtį milijono eurų

  • Teksto dydis:

Sostinėje demaskuota narkotikus platinusi grupuotė, per kratas rasta kokaino beveik už ketvirtį milijono eurų, pirmadienį pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas šiemet balandį, kai gauta duomenų, jog gerai policijai žinomi asmenys, priklausantys Vilniaus mieste veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms, užsiima neteisėta narkotinių ar psichotropinių medžiagų apyvarta labai dideliais kiekiais.

Birželį nuspręsta sulaikyti tris asmenis. Per kratas jų gyvenamosiose vietose bei naudojamosiose transporto priemonėse pareigūnai rado apie 3 kilogramus kokaino. Paimtų narkotikų vertė juodojoje rinkoje yra apie 240 tūkst. eurų.

Visiems trims sulaikytiems asmenims pateikti įtarimai dėl neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais, jie suimti.

Už įtariamiesiems inkriminuojamus nusikaltimus Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė yra laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Manoma, kad sulaikytųjų asmenų gali būti ir daugiau, teigia policija.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių