Quantcast

Septyni lombardų plėšikai išgirdo nuosprendį

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas kalėti dėl lombardų ir foto prekių parduotuvių žaibiškų apiplėšimų nuteisė septynis vyrus.

Septyniems kaltinamiesiems teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes nuo 3 metų iki 11 metų, jas atliekant pataisos namuose. Vienas kaltinamasis, padėjęs teisėsaugos pareigūnams atskleisti padarytus nusikaltimus, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau jam skirta baudžiamojo poveikio priemonė – atlyginti padarytą turtinę žalą, pranešė prokuratūra.

Tokių griežtų bausmių kaltinamiesiems prašė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Taip pat teismas iš kaltinamųjų priteisė atlyginti ir padarytą turtinę bei neturtinę žalą, ji viršija 50 tūkst. eurų.

Organizuota nusikalstama grupuotė nusikaltimus Vilniuje darė nuo 2011 iki 2015 metų.

Įžūlios žaibiškos vagystės iš lombardų buvo vykdomos ne tik nakties, bet ir dienos metu. Nusikaltimams daryti jaunuoliai buvo įsigiję motorolerius, dujų balionėlius ir kitas priemones, palengvinančias jų darymą.

2011 metais per lombardo apiplėšimą buvo pavogta juvelyrinių dirbinių už beveik 12 tūkst. eurų.

2015 metais ši organizuota nusikalstama grupė nakties metu apiplėšė Vilniuje veikusią foto prekių parduotuvę, iš kurios buvo pavogta įvairių prekių beveik už 5 tūkst. eurų. Šioje grupėje jaunuoliai buvo pasiskirstę vaidmenimis nusikaltimams daryti.


Šiame straipsnyje: lombardaiplėšimaiteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kai isplaunami milijardai tai kaltu nera nes tai /politine/ valstybes paslaptis......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių