Quantcast

Seimo pirmininkas pateko į avariją

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienio rytą Vilniuje pateko į nedidelę avariją.

„Labai techninis įvykis ir labai gerai, kad žmonės nenukentėjo. Pirmiausia paklausėme mūsų automobilyje, ar visiems viskas gerai, tuomet kitame automobilyje – ar viskas gerai. Atsakė, kad gerai, tai sėdome į kitą automobilį ir parvažiavome“, – apie įvykį žurnalistams Seime pasakojo V. Pranckietis.

„Aš neturėčiau vertinti, kokiu greičiu važiavo žmogus, bet jis važiavo ne pačiu saugiausiu greičiu. Prašau nelakstyti po miestą, visi važiuokime draugiškai. Aš ir savo komandos prašau, kad jie važiuotų draugiškai, bet jie turi savo taisykles ir jų turi laikytis“, – sakė parlamento vadovas.

„Po laidos Žinių radijuje Seimo pirmininkui važiuojant Pamėnkalnio gatve iš Vasario 16-osios gatvės į mūsų automobilį trenkėsi pavežimo paslaugas teikiančios bendrovės automobilis“, – BNS pasakojo Seimo pirmininko patarėja Dalia Vencevičienė, pati dalyvavusi eismo įvykyje.

Niekas iš įvykio dalyvių nenukentėjo.

Pasak D. Vencevičienės, Seimo pirmininko automobilį vairavęs pareigūnas laiku pastebėjo dideliu greičiu atlekiantį pavežimo paslaugas teikiančios bendrovės automobilį, todėl spėjo pristabdyti. Incidentas įvyko apie 8.30 val.

Po susidūrimo V. Pranckietis persėdo į visada parlamento vadovo automobilį lydintį Vadovybės apsaugos departamento (VAD) darbuotojų automobilį.

„Policija aiškinasi situaciją“, – sakė patarėja.

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) vadovas Rymantas Mockevičius BNS teigė tik galintis patvirtinti „faktą, kad vienas iš mūsų saugomų asmenų pateko į įvykį“. Jis teigė nežinantis eismo įvykio detalių.

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS tvirtino, kad pareigūnai pranešimą apie eismo įvykį gavo 8 val. 35 min.

Atlieka tarnybinį tyrimą

VAD vadovybė informavo, kad inicijuoja tarnybinį tyrimą dėl šio eismo įvykio.

„Mes dabar inicijuosime tarnybinį tyrimą. Turime vaizdo registratorius, kitas priemones, kuriose viskas aiškiai matysis“, – BNS sakė VAD direktorius R. Mockevičius.

Pasak departamento direktoriaus, avarija galėjo kilti dėl VAD vairuotojų kaltės.

Anot pareigūno, vadovybės apsaugos pareigūnai sankryžoje važiavo degant raudonam šviesoforo signalui su įjungtais švyturėliais: „Apsaugos principas yra tas, kad automobiliai negali stovėti, jie turi judėti. Pagal teisines sąlygas jie gali važiuoti per raudoną šviesą, (...) bet aš spėju, kad čia bus mūsų kaltė“.

„Net važiuojant per raudoną šviesą, vaikinai turi būti įsitikinę, kad tai nekels grėsmės mums ir kitiems eismo dalyviams“, – kalbėjo R. Mockevičius.

„Jeigu vaikinai nepadarė visko, ką turėjo padaryti, tai bus taikomos atitinkamos priemonės jų atžvilgiu“, – sakė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Labai įdomu buvo stebėti kokią savaitę skriejantį seimūno automobilį keliu Kaunas-Vilnius su įjungtais švytyrėliais bei antraja juosta labai įžuliai viršyjant greitį, kilo klausimas ar smagu važintėti vienam žmogui 2 automobiliais po tiek kilometru į darbą už mūsų pinigus, matyt smagu..... praeitos kadencijos seimūnų neteko matyti važinėjančių su palyda. Štai taip švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai. Dar juokinga buvo girdėti per radiją kalbant seimo atstovą kad mažins naudojamų automobilių kiekį bei leistiną kilometražą seimo nariams. Na prisiskraidė, pagaliau kiek gi galima.

E

E portretas
Tai šiandien gal jis ir sugadino eismą prie ringaudų? Jei taip,tai valio vairuotojas kvailys,o tamstai dzin

To Negražu

To Negražu portretas
oi kaip negražu negražiai rašyti :)))))))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių