Quantcast

Seimo nario avarijos Vilniuje buvo galima išvengti?

  • Teksto dydis:

Trečiadienį įvykusios eismo nelaimės, kai Seimo narys socialdemokratas Bronius Pauža partrenkė dviratininką, būtų buvę galima išvengti, jeigu renginio metu būtų tinkamai užtikrintas saugumas, ketvirtadienį pranešė Seimo kanceliarija.

„Dviračių lenktynės vyko uždara trasa aplink Seimo rūmus ir Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Tačiau apriboto eismo gatvėse sąlygomis eismą reguliuojančių ženklų ir pareigūnų išvažiavimuose iš Seimo rūmų teritorijos nebuvo. Seimo kanceliarijai apie numatomą prie Seimo rūmų organizuoti viešą renginį ir apie numatomus eismo apribojimus pranešta taip pat nebuvo, todėl Seimo kanceliarija negalėjo informuoti Seimo narių ir Seimo kanceliarijos darbuotojų“, – rašoma Seimo kanceliarijos pranešime.

Kanceliarija taip pat nurodo, kad 21 valandą darbus baigę Seimo ir kanceliarijos darbuotojai iš Seimo rūmų galėjo išvažiuoti tik kirsdami lenktynių trasas.

Apie apribojimus lenktynių metu trečiadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, kuri nurodė, kad nuo 18.30 val. iki 22.00 val. laikinai bus ribojamas transporto eismas Gedimino prospektu ties Seimu, Goštauto gatve, A. Tumėno, Gynėjų gatvėmis.

Avarija įvyko po 21.30 valandos. Sužeistas dviratininkas – Paulius Laužikas, daug metų atidavęs dviračių sportui. Jis trečiadienio vakarą dalyvavo varžybose, sportiniame važiavime aplink Seimą, Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, Gedimino prospektą.


Šiame straipsnyje: Bronius Paužaavarijanelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių