Quantcast

A. Sacharukui prokuroras siūlo skirti 3 tūkst. eurų baudą

  • Teksto dydis:

Buvusį Seimo narį Aleksandrą Sacharuką prokuratūra prašo pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumento klastojimo. Už šiuos nusikaltimus S.Sacharukui siūloma skirti 3000 eurų baudą.

Baudžiamojoje byloje dėl balsavimo už kitą Seimo narį Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį išklausė valstybės kaltintojo prokuroro Vytauto Kukaičio.

„Valstybė neturi kito teisėto kelio vystytis į priekį - teisės aktai turi būti priimami tik teisėtu būdu, be balsavimo klastojimo“, - savo kalboje pažymėjo Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Pasak jo, A.Sacharukas neteisėtai įgijo ir laikė bei 22 kartus panaudojo Lino Karaliaus Seimo nario pažymėjimą, užsiregistravo Seimo narių registracijos protokole, balsavo už įvairų įstatymų projektų pakeitimus L.Karaliaus vardu.

„A.Sacharukas pažemino Seimo nario vardą, sumenkino Seimo autoritetą, del ko valstybei padaryta didelė neturtinė žala“, - tvirtino V.Kukaitis.

Prokuroras pažymėjo, kad kaltinamasis davė nenuoseklius parodymus, tačiau jo kaltę įrodo vaizdo medžiaga. Joje matyti, kaip A.Sacharukas keičia korteles, tai rodo jo tyčią.

„Motyvai - politiniai, dėl frakcijos narių kiekio, pagrindinis motyvas - tyčinis motyvas, pabrėžti Seimo nario buvimą posėdžių salėje, tai sietina su atlyginimo gavimu, parodymu, kad L.Karalius dirba, jis gautų atlyginimą, kad negautų sankcijos už posėdžiu nelankymą“, - sakė prokuroras.

L.Karalius tuo metu buvo išvykęs į Aziją. Už šį nusižengimą A.Sacharukui ir L.Karaliui Seime surengta apkalta. Po balsavimo L.Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A.Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

Per apkaltą pašalintas Seimo narys L.Karalius per apklausą A.Sacharuko byloje yra sakęs, kad skandalo metu melavo, jog prieš išvykdamas į kelionę užsienyje savo Seimo nario pažymėjimą paliko netyčia.

„Kad netyčia - netiesa, palikau sąmoningai. Aš gyniausi nenorėdamas prarasti mandato“, - liudydamas Vilniaus apygardos teismui yra sakęs buvęs parlamentaras L.Karalius.

Teisme apklausti kiti buvę parlamentarai aiškino, kad balsuoti Seime už kitą asmenį buvo kasdienybė, taip elgėsi ir Seimo senbuviai.

Tuo metu eksparlamentaro gynėjai mano, kad jų klientas nenusipelno baudžiamosios atsakomybės.

37 metų A.Sacharukas anksčiau yra dirbęs policijos pareigūnu, šiuo metu jis verčiasi advokato praktika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių