Quantcast

Rūkalus išmetė pamatę kinologų šunį

  • Teksto dydis:

Belgų aviganė Saga Vilniaus rajone surado iš Baltarusijos permestą kontrabandinį krovinį – 3 tūkst. pakelių cigarečių. Sulaikyti ir du, įtariama, šį krovinį gabenę Vilniaus rajono gyventojai.

Sekmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai užfiksavo, kad Vilniaus rajono Šulgių kaimo prieigose iš Baltarusijos pusės prie sienos linijos priėjo keli asmenys. Jie į Lietuvos pusę permetė tris ryšulius. Juos pagriebė ir į šalies gilumą skubiai pasišalino trys vyrai.

Į įvykio vietą atvyko kinologas su tarnybine belgų avigane Saga. Pėdsekė pasieniečius mišku vedė apie 300 m, kol surado tris ryšulius su cigaretėmis. Manoma, kad išsigandę pasieniečių kontrabandininkai likimo valiai paliko šį iš Baltarusijos permestą krovinį ir pabėgo. Jų paieškai buvo pasitelkti keli arčiausiai buvę pareigūnų ekipažai. Netrukus Šulgių prieigose buvo sulaikyti du 24-erių vietiniai gyventojai, įtariama, susiję su rastu kroviniu. Trečiam nešikui nuo pasieniečių pavyko pasprukti.

Miške aptiktuose nešuliuose rasta 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką sulaikytiesiems pradėtos administracinių bylų teisenos. Už tai jiems gresia baudos nuo 4000 iki 6000 eurų.

Abu Vilniaus rajono gyventojus pasieniečiai po apklausos paleido. Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių