Quantcast

Tragedija Naujojoje Vilnioje: ar policija padarė viską, kad ji neįvyktų?

  • Teksto dydis:

Prokurorai aiškinsis, ar policijos pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, kai į namus po kelių valandų paleido konfliktą Naujoje Vilnioje sukėlusį vyrą. Po paros tas pats vyras nužudė sugyventinę, sužalojo jos brolį ir nusižudė pats.

Antradienį Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo aplaidaus policijos pareigūnų pareigų atlikimo. 

Pasak prokuratūros pranešimo, šeštadienio rytą buvo iškviesta policija ir vyras išvežtas į komisariatą dėl sukelto konflikto namuose ir po kelių valandų paleistas. Šiek tiek daugiau nei paros įvyko tragedija.

Ikiteisminį tyrimą atliks Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. 

Už tarnybos pareigų neatlikimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų.

Konfliktas kilo apie 13 val. Parko gatvėje. 23 metų merginą ir jos brolį užpuolė merginos sugyventinis. Brolis stojo ginti sesers, tačiau gavo smūgį peiliu. Tada užpuolikas dūrė ir savo merginai.

Jauna moteris mirė įvykio vietoje. Našlaičiu liko poros kūdikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUKENTĖJĘS NUO POLICININKO NEPROFESIONALIŲ VEIKSMŲ

NUKENTĖJĘS NUO POLICININKO NEPROFESIONALIŲ VEIKSMŲ  portretas
Yra policininkų, kurie neuždirba to atlyginimo, kurį gauna. Vilniaus apylinkės prokuratūra 2014-06-10 Nutarimu panaikino Vilniaus miesto 2 policijos komisariato tyrėjo Vlado Sandos 2014-04-29 priimtą nutarimą. Prokuratūra nepaneigė aplinkybių, jog tyrėjas V. Sanda pažeidė terminą, neteisėtai pasielgė iš savanaudiškų asmeninio keršto paskatų. Nesugebėdamas tinkamai atlikti savo pareigos, priimdamas neteisingą – niekinį, panaikintą nutarimą, tyrėjas Vladas Sanda padarė darbo broką. Manau, jog tyrėjas V. Sanda, būdamas Vilniaus apskrities policijos profsąjungos pirmininku, diskredituoja visą policiją, iš jo atlyginimo turėtų būti išskaičiuota žala padaryta ne tik man, bet ir Valstybei už iššvaistytą darbo laiką ir materialines sąnaudas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių