Quantcast

Teisme aiškėja aplinkybės, kaip jaunuoliai susidorojo su sargu

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuroro prašymą ir leido suimti du įtariamuosius sargo nužudymu Trakų rajone.

15-metis ir du 19-mečiai suimti maksimaliam laikotarpiui – trims mėnesiams.

Sargo Marijano Siniavskio nužudymu įtariamas buvęs statybvietės ekskavatorininkas, sako prokuroras Tomas Čepelionis.

Pirmasis į teismo salę buvo atvestas vilnietis 19-metis Tautvydas Putys. Aukšto ūgio vaikinas veidą dengėsi gobtuvu. Prokuroras T. Čepelionis sakė, kad T. Putys anksčiau mėnesį dirbo ekskavatorininku aikštelėje, kur buvo užpultas sargas, jis žinojo, kad aikštelėje laikoma daug kuro. Iš viso buvo laikomos dvi tonos.

Prieš vidurdienį paskelbta, kad jaunas vyras suimtas trims mėnesiams, kaip ir prašė prokuroras.

„Sargą jis pažinojo vienintelis. Sargas jį pažinojo taip pat“, – sakė prokuroras. Manoma, kad T. Putys su draugais atvyko automobiliu į buvusią darbovietę vogti kuro.

„Jie privažiavo prie vagono, o jis (sargas-BNS) išėjo pasiteirauti, kaip sekasi, tada įvyko konfliktas“, – žurnalistams pasakojo prokuroras.

Pasak jo, M. Siniavskis statybvietėje sargu dirbo neoficialiai, o T. Putys anksčiau šioje statybvietėje kasė tvenkinius.

Pasak prokuroro, anksčiau už chuliganiškus veiksmus teistą T. Putį jis prašė suimti motyvuodamas, kad jis gali bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus. Teismas į prokuroro motyvus atsižvelgė.

„Pagal esamus duomenis, jis buvo sudegintas negyvas, prieš tai mušamas ir spardomas, panaudotas peilis. Suduota daugybė smūgių. Ekspertai tiria stipriai sudegusį kūną“, – apie sargo nužudymą pasakojo sakė T. Čepelionis.

Jaunuoliams pareikšti įtarimai dėl kvalifikuoto tyčinio nužudymo – jie įtariami įvykdę nužudymą iš savanaudiškų paskatų, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Vaikinai buvo sulaikyti trečiadienį dviem paroms. Vaikinai yra draugai, giminystės ryšiai jų nesieja. 15-metis nebuvo nei baustas, nei teistas. Vaikinas mokosi Alytaus profesinio rengimo centre.

„Jiems kol kas pareikštas įtarimas tik dėl nužudymo. Dar neišsiaiškinom visko iki galo, todėl pirminis įtarimas toks“, – BNS sakė prokuroras.

Galiu pareikšti, kad tai neeilinis nusikaltimas, kurio atskleidimui buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos.

Pasak prokuroro, visi trys vaikinai neneigia buvo toje vietoje, kur dirbo sargas, tačiau kiekvienas savo vaidmenį nusikaltime aiškina skirtingai ir švelnina savo padėtį. T. Putys, kurį teismas leido suimti, sako prie nužudymo neprisidėjęs, tik stebėjęs iš šalies.

Abu 19-mečiai anksčiau buvo teisti. Du įtariamieji yra Alytaus miesto gyventojai, kitas – vilnietis. Vienas teistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Pirminis tikslas – kuro vagystė, kuri išsirutuliojo į nužudymą“, – trečiadienį sakė Vilniaus apskrities policijos vadovas, paklaustas apie nusikaltimo motyvą. Anksčiau buvo skelbta, kad dingo apie 100 litrų kuro. Policija nužudymą Trakų rajone vadina brutaliausiu nusikaltimu tame rajone, kuro vagysčių būdavo, tačiau žmonės dėl to nebuvo žudomi. Pirminiais duomenimis, dalį pagrobto kuro jaunuoliai supylė į automobilio, kuriuo atvyko, kuro baką. Kur jie padėjo kitą dalį pavogto kuro, dar tiriama.

Antradienį miške Varėnos rajone rastas sudegęs automobilis, o jame – žmogaus kūnas. Įtarta, kad tai gali būti sekmadienį Trakų rajone dingęs vyras.

Policijos duomenimis, sudegęs automobilis „Volkswagen Touran“ miške rastas apie 10 val.

„Abejonių, kad tai tas asmuo – nėra“, – sakė S. Gagas, paklaustas, ar nėra abejonių, kad mašinoje buvo rastas būtent dingusio asmens kūnas. Įtariamieji irgi patvirtina, kad rastas kūnas yra dingusio sargo.

Nužudymo bylą tyrė gausios pareigūnų pajėgos – dirbo kelių apskričių policija, Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

„Galiu pareikšti, kad tai neeilinis nusikaltimas, kurio atskleidimui buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos“, – sakė S. Gagas.

Lietuvoje už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Už nužudymą asmuo gali būti teisiamas nuo 14 metų. Nepilnamečiams paprastai neskiriama daugiau nei 10 metų laisvės atėmimo.

Sekmadienio rytą kolegos ir artimieji pasigedo vyriškio, kuris naktį budėjo Paluknio seniūnijoje, Mamavio kaime esančioje statybvietėje. Darbo vietoje buvo rasta kraujo Dingusiojo ieškojo kinologai, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis. Policija dėkoja visuomenei už suteiktą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ozys

siūlau šunadvokačiams

siūlau šunadvokačiams portretas
"versijų" pasirinkimą. 1--delfyje kažkoks debilas rašė, kad, gal būt, sargas kaip nors "lindo" prie šiukšlių, o tie "nekaltai pradėti" akivaizdžiai gynėsi, reiškia--nepakaltinami.2-- atvažiavo "demaskuot" nelegalų darbuotoją, tas juos "užpuolė", o gaidžiai vėlgi tik "gynėsi". Tuomet žmogus nuvažiavo į mišką, ir, užgraužus sąžinei, susidegino. Tokiu atveju, šiukšles reikėtų bent jau premijuot.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių