Quantcast

Prieš policiją dūmų užsklandą naudojusio kontrabandininko teismas nesigailėjo

Nuo policijos su kontrabandinėmis cigaretėmis bėgęs ir dūmų užsklandą paleidęs vairuotojas negalės vairuoti 3 metus, jis taip pat turės sumokėti 850 eurų baudą – Vilniaus apygardos teismas praeitą savaitę atmetė nubausto vairuotojo skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo skirtą teismo bausmę.

R.J. nubaustas už tai, kad pernai gegužės 31-osios naktį Šalčininkų rajone vairuodamas automobilį „Audi A6“, nepakluso teisėtam uniformuoto policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Sprukdamas nuo policijos pareigūnų dideliu greičiu, vairuotojas pavojingai manevravo po visą kelią, tyčia blokavo iš paskos važiuojantį tarnybinį policijos automobilį, nesileido būti aplenkiamas.

Teismas tokį vairavimą įvertino kaip keliantį pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams – ta yra chuliganišką vairavimą.

„Akivaizdu, jog tyčiniais veiksmais, paleidus dūmų užsklandą, ribojama kitų eismo dalyvių galimybė be rizikos dalyvauti kelių eisme, tyčia ribojamas matomumas ir jau vien šie veiksmai, apeliacinės instancijos teismo vertintini kaip chuliganiškas vairavimas keliant grėsmę ne tik eismo ir kitų žmonių saugumui, tačiau ir savo paties saugumui, turint omenyje, jog galiausiai R.J. dideliu greičiu vairuojamas automobilis trenkėsi į pakelėje esantį medį“, – paskelbė Vilniaus apygardos teismas. 

Miško kelyje vairuotoas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medžius. Palikęs automobilį, iš eismo įvykio vietos pasišalino. Eismo įvykio metu apgadintas automobilis ir pakelės medžiai.

R.J. teismui nurodė, jog joks policijos pareigūnas, tuo labiau uniformuotas, jo nestabdė – iš paskos važiavę automobiliai neturėjo nei švyturėlių, nei garso signalo, jokių kitų žymių, liudijančių, kad tai policijos pareigūnų tarnybiniai automobiliai. Tačiau šiuos aiškinimus teismas paneigė paties R.J. ir bylos liudytojų parodymais.

Šalčininkų rajone, Papiškių kaime, prie eismo įvykio metu apgadinto automobilio „Audi A6" ir jo salone rasta ir paimta 14 dėžių cigarečių „Fest" su baltarusiškomis banderolėmis.


Šiame straipsnyje: kontrabandateismasnuosprendis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių