Quantcast

Prekyba poveikiu kaltinamos prokurorės R. Aliukonienės byla pasiekė teismą

Generalinė prokuratūra pirmadienį Vilniaus apygardos teismui perdavė nagrinėti prekyba poveikiu kaltinamos buvusios prokurorės Ritos Aliukonienės bylą. Kartu su ja bus teisiamas ir privatus asmuo A.C.

BNS žiniomis, įtarimai šiame tyrime pareikšti ir kelių ženklinimo bendrovės „Kasandros grupė“ savininkui Arūnui Cicėnui.

Generalinė prokuratūra skelbia, kad ikiteisminio tyrimo surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Vilniaus apygardos prokuratūroje dirbusi R. Aliukonienė 2016 metų pabaigoje, veikdama kartu su kaltinamuoju A. C., nurodydama, kad neva gali pasinaudoti savo pažintimi su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju, galbūt susitarė per A. C. priimti kyšį didesnės negu 250 MGL (9,5 tūkst. eurų) iš kito asmens neva teisėjo naudai, kuris buvo teisėjų kolegijos pirmininkas kasacine tvarka nagrinėjamoje rezonansinėje Darbo partijos byloje.

Šio teismo teisėjas Viktoras Aidukas kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas vasario mėnesį. Vėliau prokuratūra padarė išvadą, kad kaip specialusis liudytojas apklaustas ir dėl to iš teisėjo pareigų atsistatydinęs V. Aidukas neatliko jokių veiksmų, leidžiančių jį įtarti bent šališkumu nagrinėjant bylą.

Iš pareigų teisėjas atsistatydino kovo mėnesį.

Neoficialiomis žiniomis, Darbo partijos byloje galėjo būti siekiama paveikti Aukščiausiojo Teismo sprendimą tuometinio „darbiečio“ Vytauto Gapšio naudai siekiant jo išteisinimo.

„Laikomas V. Gapšio pažįstamu“

Birželio pabaigoje Generalinė prokuratūra skelbė, kad buvęs Seimo narys Vytautas Gapšys byloje liko liudytoju, tačiau jo atžvilgiu „duomenys yra šiek tiek kitokie“.

„Mūsų nuomone, V. Gapšys, pagal turimas aplinkybes, turėjo žinoti apie daromą nusikalstamą veiką, tačiau įstatymas jo neįpareigojo pranešti teisėsaugos institucijoms apie tai. Sakykime, veika gal ne tokio sunkumo“, – yra sakęs Generalinės prokuratūros prokuroras Tomas Meškauskas.

Anot jo, įtariamasis verslininkas „yra laikomas Vytauto Gapšio pažįstamu“, tačiau, prokuratūros žiniomis, nėra susijęs su Darbo partija.

Šiemet vasarį pradėtą ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras T. Meškauskas.

Pernai gruodį Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui anksčiau skirtą 6,8 tūkst. eurų baudą, V. Gapšys liko nubaustas 3,6 tūkst. eurų, buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė – 5,7 tūkst. eurų baudomis. V. Uspaskichas ir V. Gapšys baudas jau yra sumokėję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na kagi .....

na  kagi  ..... portretas
turesim dar viena korumpuota kysininke advocate --nes visi kysininkai aferistai variugos teisejai prokurorai kaip taisykle ismesti is darbo --tampa advokatais....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių