Quantcast

Policininkai baudė nedrausmingus pėsčiuosius

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai praėjusią savaitę toliau kontroliavo, kaip pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Tamsiuoju paros metu pareigūnai patruliavo atokesnėse, neapšviestose miesto gatvėse; sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, bet nuo miesto centro nutolusiose vietose. Pėstiesiems, kurie tamsiuoju paros metu keliavo be atšvaitų, policijos pareigūnai juos padovanojo.

Nepaisant pranešimų apie kontrolės priemones ir patarimų, kaip išvengti nelaimių kelyje, Kelių eismo taisyklėse nustatytos pareigos pėstiesiems dažnai ignoruojamos. Per praėjusią savaitę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai nubaudė 127 Kelių eismo taisyklių nesilaikiusius pėsčiuosius.

Gilėjant rudeniui net ir drausmingiems eismo dalyviams gausėja grėsmių saugumui. Šiomis dienomis siautėjęs vėjas nuplėšė suglebusius medžių lapus, daug kur nuklojusius šaligatvius ir važiuojamąją kelio dalį. Tuomet vairavimas tampa itin pavojingas. Keliai tampa tokie pat slidūs kaip ir pasnigus, bet šios situacijos vairuotojai linkę neįvertinti, važiuoja pernelyg greitai. Sostinės kelių policija primena vairuotojams nepervertinti savo saugumo kelyje. Būtina atsižvelgti ne tik rudens laikotarpiui būdingus ir vairavimą apsunkinančius veiksnius - lietų, rūką, tamsą, šaltį, bet ir į drėgnais lapais padengtus kelius. Reikia rinktis ne maksimalų leistiną, bet ir saugų greitį.

Policija prašo gerbti sunkesnėmis eismo sąlygomis važiuojančius vairuotojus, segėti atšvaitus. Tėvams būtina pasirūpinti vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Privalu pasirūpinti ir vyresnio amžiaus artimaisiais.


Šiame straipsnyje: policijaKETpėstieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių