Quantcast

Policijos versija: trys jaunuoliai sargą nužudė dėl kuro

Tirdami sargo Marijano Siniavskio nužudymą, policijos pareigūnai trečiadienį sulaikė tris įtariamuosius.

„Šiuo metu dirbama toliau, reiškiami įtarimai dėl nužudymo“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas. Sulaikyti du 19-mečiai ir vienas 15-metis. Du yra Alytaus miesto gyventojai, kitas – vilnietis. Vienas teistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Pasak S. Gago, jaunuoliai nesitikėjo, kad bus sulaikyti.

„Pirminis tikslas – kuro vagystė, kuri išsirutuliojo į nužudymą“, –  sakė apskrities policijos vadovas, paklaustas apie nusikaltimo motyvą. Anksčiau buvo skelbta, kad dingo apie 100 litrų kuro. Policija nužudymą Trakų rajone vadina brutaliausiu nusikaltimu tame rajone, kuro vagysčių būdavo, tačiau žmonės dėl to nebuvo žudomi.

Antradienį miške Varėnos rajone rastas sudegęs automobilis, o jame – žmogaus kūnas. Įtarta, kad tai gali būti sekmadienį Trakų rajone dingęs vyras.

Policijos duomenimis, sudegęs automobilis „Volkswagen Touran“ miške rastas apie 10 val.

„Abejonių, kad tai tas asmuo – nėra“, – sakė S. Gagas, paklaustas, ar nėra abejonių, kad mašinoje buvo rastas būtent dingusio asmens kūnas.

Nužudymo bylą tyrė gausios pareigūnų pajėgos – dirbo kelių apskričių policija, Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

„Galiu pareikšti, kad tai neeilinis nusikaltimas, kurio atskleidimui buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos“, – sakė S. Gagas.

Lietuvoje už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Už nužudymą asmuo gali būti teisiamas nuo 14 metų. Nepilnamečiais paprastai neskiriama daugiau nei 10 metų laisvės atėmimo.

Sekmadienio rytą kolegos ir artimieji pasigedo vyriškio, kuris naktį budėjo Paluknio seniūnijoje, Mamavio kaime esančioje statybvietėje. Darbo vietoje buvo rasta kraujo. Dingusiojo ieškojo kinologai, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis. Policija dėkoja visuomenei už suteiktą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zoja

zoja portretas
vietoje maisto duoti virve O ka daryti tiegul patis pasirenka

Tomas

Tomas portretas
Juokingos bausmes uz nuzudyma iki 20 metu arba iki gyvos galvos, iki gyvos galvos negaus nes jauni aisku gaus visi po 10 metu koki ir viskas plius pinigine kompensacija. Kazkoks absurdas uz vagystes ir ir narkotikus irgi panasios baudos tai kas blogiau pavokti 20000 ar nuzudyti zmogu. Valstybeje reikai zmogzudziams tokiems nesvarbu kad pilnametis ar ne grieztu bausmiu arba mirties bausme turi buti grazinta uz tycines zmogzudystes arba iki gyvenimo galo dirbti kokiame konclageryje sunkius darbas kad atidirbtu jo islaikyme ir pinigus atiduotu uz tai kam sugadino gyvenimus. Dabar sedi kalejime kaip kurorte privilegiju rpismasto visokiu vis skundziasi teismams visokiems mat to nevalgau to truksta ispizdejimas totalus, mokyklose ir ligoninese zmones prasciau valgo nei tie isgamos kalejime naikinti tokisu masiskai arba tegul save issilaiko...

Tera

Tera portretas
Ir sakote kad nereikia mirties bausmės?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių