Quantcast

Policijos automobilių taranuotojui teks patupėti už grotų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį kalėti nuteisė neblaivų vairuotoją, kuris, bandydamas pabėgti nuo policijos, tyčia trenkėsi į du jį persekiojus policijos tarnybinius automobilius ir juos apgadino.

Už policijos turto apgadinimą Edvardui Kraužliui teismas skyrė laisvės atėmimą vieniems metams. Kadangi byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, vyras visiškai prisipažino kaltas, paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir E.Kraužliui skirta 8 mėnesių laisvės bausmė, ją atliekant pataisos namuose, pranešė policija.

Per incidentą policijai buvo padaryta 3 tūkst. 377 eurų turtinė žala.

Liepos 17-osios pavakare Vilniuje, Ulonų gatvėje, 28 metų E.Kraužlys nepaisė policijos teisėtų reikalavimų sustoti.

Anksčiau jau teistas, niekur nedirbantis ir teisės vairuoti neturintis vyras girtas bandė pabėgti nuo policijos. Pareigūnų teigimu, jis kėlė realų pavojų kitiems eismo dalyviams.

Apie 16 val. 55 min. Kalvarijų gatvėje automobilį „Nissan“ vairavęs neblaivus vyras (2,23 promilės alkoholio), stabdomas nestojo, nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, tyčia taranavo tarnybinius automobilius „VW Jetta“ ir „Nissan“.

Po gaudynių vairuotojas ir trys neblaivūs keleiviai, gimę 1984 m., 1988 m. ir 1972 m., buvo sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą.

Teismas konstatavo, kad niekuomet neįgijęs teisės vairuoti, tačiau anksčiau daug kartų baustas administracinėmis baudomis už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, E.Kraužlys sugadino svetimą turtą visuomenei pavojingu būdu: dienos metu, judriame Vilniuje, pavojingai manevravo, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, viršijo greitį, nesilaikė draudžiamų šviesoforo signalų, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų. Dėl to galėjo nukentėti žmonės, padaryta turtinė žala – apgadinti du automobiliai.

Vyras anksčiau ne kartą buvo baustas už vairavimą išgėrus, nepaklusimą policijos reikalavimui sustoti.

Vilniaus apskrities policija teigia, kad dėl panašių incidentų, kai pažeidėjai taranuoja policijos mašinas, bus pradedami ikiteisminiai tyrimai.

E.Kraužliui yra skirtas kardomasis suėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių