Quantcast

Policija už pagalbą sugaunant sukčius apdovanojo žurnalistus

  • Teksto dydis:

Du televizijos žurnalistai ketvirtadienį apdovanoti nusipelniusių policijai apdovanojimo ženklus "Už paramą policijai" už tai, kad padėjo išaiškinti sukčius, praneša Policijos departamentas.

TV3 žurnalistas Vytautas Dovydaitis ir operatorius Albinas Bubelevičius lapkričio 12 dieną pastebėjo ir užfiksavo tris asmenis, įtariamus sukčiavimu ir neteisėtu naudojimusi elektroninėmis priemonėmis.

Apie žmones, kurie pasikeisdami stebėjo banko kortelėmis prie bankomato besinaudojančius žmones, jie pranešė policijos pareigūnams ir iki jų atvykimo stebėjo pastebėtų asmenų buvimo vietą, o vėliau sekė juos nuo Lazdynų iki Justiniškių, pateikė visą žinomą informaciją bei turimą vaizdo medžiagą.

Sulaikius įtariamuosius paaiškėjo, kad nusikalstamą veiką vykdė Latvijos piliečiai. Pagrobę iš piliečio banko kortelę Antakalnio mikrorajone, nuvykę į Lazdynų mikrorajoną, įtariamieji pinigus bandė išgryninti, pakeliui išgryninę dalį pinigų Žirmūnų mikrorajone.

Policijos manymu, jie galimai yra susiję ir su kitomis nusikalstamomis veikomis. Du įtariamieji suimti dviem mėnesiams, trečiam įtariamajam skirta švelnesnė kardomoji priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių