Quantcast

Ekvadoriečio užpuolimu įtariamus jaunuolius prašoma suimti mėnesiui

Vilniaus apylinkės prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama mėnesiui suimti du įtariamuosius ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančeso) užpuolimu.

Tai BNS patvirtino prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Prokuratūros prašymus penktadienį turėtų nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Užsieniečio užpuolimu įtariami du policijai žinomi jaunuoliai – 18-kos ir 26 metų vilniečiai.

„Jų praeitis spalvinga“, – sakė Vilniaus apskrities policijos viršininkas S. Gagas.

26 metų vilnietis jau buvo teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neapykantos kurstymo, spaudos konferencijoje pranešė S. Gagas. Jam taikyti tokie patys Baudžiamojo kodekso straipsniai, pagal kuriuos pradėtas tyrimas ir šiuo metu ekvadoriečio atveju.

26 metų įtariamasis taip pat teistas dėl kapo ar kitos pagarbos vietos išniekinimo, jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir nuteistas už sunkų sveikatos surikdymą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą.

18-mečiui anksčiau taip pat buvo inkriminuotas sukčiavimas, fizinio skausmo sukėlimas, grasinimas nužudyti.

Anot policijos pranešimo, įtariamieji smurtavus prieš ekvadorietį sulaikyti skirtingose Lietuvos vietose.

Vilniuje gyvenančio F. Sanchezo teigimu, sostinės Antakalnio rajone, P. Vileišio stotelėje, jis buvo užpultas liepos 19 dieną. Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“.

Ketvirtadienį Lukiškių aikštėje Vilniuje rengiama protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus. Vilniaus policijos vadovas sako, kad kiekvienas asmuo turi teisę reikšti savo nuomonę, o policija yra „veiksni, dirba ir dirbs, kad būtų atskleisti nusikaltimai“.

„Remiantis Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, Lietuvoje neapykantos kurstymo atvejų per penkerius sumažėjo 1564%(!) arba beveik 16 kartų. Kiek yra kitų neapykantos nusikaltimų, kai žmonės užpuolami, sumušami, sugadinami jų daiktai dėl neapykantos, mes nežinome. Toks neapykantos kurstymo atvejų sumažėjimas yra nerealistiškas ir rodo neapykantos kurstymo ir kitų neapykantos nusikaltimų latentiškumą“, – sako Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Birutė Sabatauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gikas

gikas portretas
Kaip tas moliugas sedi ant suoliuko? Kas po jo purvinu koju sedes? Privaziuoja visokiu...

...

... portretas
Yra toks dalykas kai pagarba Tėvams ir Tėvynei; svieto perėjūnai, pamiršę savo šaknis, nenusipelno mūsų pagalvos, MES - ne čigonai kuriems visur gerai (tik nelabai gerai tiems, šalia kurių jie įsikuria)

anda

anda portretas
vien todėl kad gimė kitoj šaly ir kalba kita kalba ir tiki kitais isivaizduojamais dievais nedaro jo kitokiu. jis toks pat homo sapiens kaip ir mes visi. iš kur ta neapykanta? NE nacizmui, NE rasizmui, NE seksizmui, NE homofobijai, NE ksenofobijai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių