Quantcast

Policija baigė tirti senukų apiplėšimo Vilniaus rajone bylą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą byloje dėl senukų apiplėšimų Vilniaus rajone.

Pasak policijos pranešimo, tyrimo metu nustatyta, kad du vyrai šiemet liepos 4  dieną apie 23 val. įsibrovė į namą Sudervės seniūnijoje, Grikienių kaime. 64 metų šeimininkui jie grasino kirviu reikalavo atiduoti turimus pinigus, o vėliau jį sumušė ir pagrobė turto už 1,3 tūkst. litų.

Po pusantros valandos tie patys įtariamieji įsibrovė į namą Sudervės seniūnijoje, Izabelinės kaime ir panaudojo fizinį smurtą prieš 78 metų senolį. Reikalaudami pinigų, grasino jam įkaitintu lygintuvu, o vėliau pagrobė įvairaus turto už 11 tūkst. 163 litus.

Įtariama, kad šiuos du plėšimus įvykdė Vilniaus rajono gyventojai - J.G., gimęs 1977 metais, ir Č.S., gimęs 1986 metais.

Liepos 12 d. apie 21 val. J.G., Č.S. kartu su Kauno miesto gyventoju L.D., gimusiu 1978 metais, per langą įsibrovė į namą Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijoje, Brinkiškių kaime, grasino peiliais ir reikalavo iš 71 ir 76 metų sutuoktinių pinigų. Vėliau juos surišo ir pagrobė turto už 400 litų.

Pareigūnai nustatė, kad prieš šiuos nusikaltimus, liepos 3 dieną apie 22 val. Vilniaus rajono gyventojai J.G. ir Č.S. apvogė namą Sudervės seniūnijoje, Grikienų kaime. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai visus tris asmenis sulaikė po liepos 17 dieną surengtos policijos operacijos Vilniuje ir Kaune. Įtariamieji teismo laukia būdami suimti, jie ankščiau buvo ne kartą buvo teisti už įvairius nusikaltimus.

Tyrimo metu pareigūnams pavyko surasti ir grąžinti savininkams didžiąją dalį pagrobto turto.

Baudžiamoji byla perduota prokuratūrai kaltinamajam aktui surašyti ir perduoti teisminiam nagrinėjimui.

Baudžiamasis kodeksas už apiplėšimą įsibrovus į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių