Quantcast

Po sovietų paveldo gynėjo skundo Maskvai teisėsauga sako tirianti ginklų laikymą

  • Teksto dydis:

Maskvai pranešus, kad sovietų paveldą Lietuvoje ginančio Rusijos piliečio Viktoro Orlovo namuose atliktos kratos, Lietuvos teisėsauga trečiadienį patvirtino atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo ginklais.

„Galime patvirtinti, kad yra atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 253 str. (Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis)“, – BNS informavo Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Prokuratūros atstovė atsisakė komentuoti procesinius veiksmus ir V. Orlovo statusą šiame tyrime, motyvuodama siekiu nepakenkti tyrimo sėkmei.

Apie kratas V. Orlovo namuose antradienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija. Maskva Lietuvos teisėsaugos veiksmus pavadino provokacija dėl politinių motyvų.

Lietuvos žvalgyba prieš kelerius metus yra skelbusi, kad per „Užmirštų kareivių“ organizaciją Rusija bando skleisti savo įtaką Lietuvoje. 2016 metais paskelbtame nacionaliniame grėsmių vertinime rašyta, kad organizacija bendradarbiauja su Rusijos ambasada.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos studentai

Istorijos   studentai portretas
Rusija privalo perlaidoti savo kareivius iš čia į savo milijonus kvadratinių kilometrų . Mums nereikia nei wehrmachto , nei raudonosios armijos , nei SS , nei NKVD .

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Būtų keista,jeigu šie kiršintojai, atskalūnai nebendradarbiautų su Rusijos ambasada,kiršindami Lietuvos piliečius ir mosuodami žuvusių karių kaulais.Kodėl Rusija neduoda ramybės žuvusiems Lietuvos žemėje savo tėvynainiam?Toks mano įspūdis apie šiuos atminties ,,saugotojus''.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių